Een smaakexplosie om je vingers bij af te likken
Oké, eerlijk is eerlijk: deze wraps zijn zo smaakvol dat je niet eens doorhebt dat je volledig plantaardig zit te eten. De combinatie van die zachte aubergine, knapperige courgette en zoete geroosterde paprika is gewoon een feestje in je mond. En weet je wat nou echt top is? Je kunt eindeloos variëren. Gooi er bijvoorbeeld wat hummus onder of een lik zelfgemaakte vegan knoflooksaus overheen. Bam, nog meer smaakexplosie!
Waarom vegan?
Steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker plantaardig te eten, en dat is niet voor niks. Niet alleen is het beter voor het milieu (hallo, minder CO2-uitstoot en watergebruik!), maar het is ook een feestje voor je lijf. Denk aan meer groenten, meer vezels en minder verzadigde vetten. En geloof me: vegan eten betekent echt niet dat je hoeft in te leveren op smaak. Juist niet! Je ontdekt zoveel nieuwe ingrediënten, kruiden en technieken dat je smaakpapillen een blij dansje maken. Plus, door bewust te kiezen voor plantaardig draag je bij aan minder dierenleed. Kleine moeite, groot verschil en nog lekker ook!

Zo maak je deze vegan wraps
Als basis voor deze vegan wraps kies ik groentetortilla’s, waarvan er tegenwoordig talloze originele smaken in de supermarkt liggen. Bijvoorbeeld wraps in de smaak paprika-chili: lekker én prachtig van kleur.
Deze wraps beleg ik met geroosterde rode paprika (lekker makkelijk uit een pot!) en aubergine en courgette. Die laatste twee snijd ik in dunne plakken en rooster ik in een grillpan.
De veganistische wraps worden extra lekker door de yoghurtsaus: die maak ik van plantaardige yoghurt, verse peterselie, knoflook, peper en zout. Het geheel wordt naar een nóg hoger smaaklevel getild door de olijven en za’atar, een kruidenmelange uit het Midden-Oosten die je tegenwoordig bij goed gesorteerde supermarkten kunt kopen.
Ook een aanrader: deze bietenwraps met hummus en rosbief

Vegan wraps met aubergine, courgette en geroosterde paprika
Ingrediënten
- 100 g plantaardige yoghurt
- 1/4 bosje peterselie blad fijngehakt
- 1 teen knoflook geperst
- zeezoutvlokken
- 1/2 aubergine in dunne plakken
- olijfolie
- 1/2 courgette in dunne plakjes
- 150 g geroosterde rode paprika pot, afgespoeld, uitgelekt, in repen
- 4 groentetortilla’s bijv. paprika-chili
- 30 g olijven grof gehakt
- ½ tl za'atar
- 50 gr veldsla
Bereidingswijze:
- Meng de plantaardige yoghurt met de helft van de peterselie, de knoflook en een snuf zout. Zet apart.
- Verhit een grote grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Bak ze in een enkele laag in de grillpan in 5 minuten per kant bruin en zacht. Werk eventueel in porties. Doe hetzelfde met de plakjes courgette; deze hoeven maar 1-2 minuten per kant in de grillpan.
- Warm de repen rode paprika even op in de grillpan. Warm indien gewenst ook de tortilla’s even op in een koekenpan.
- Bestrijk de tortilla’s met het yoghurtmengsel. Strooi er de olijven en za’atar overheen. Beleg met de aubergine, courgette, veldsla en rode paprika en rol de tortilla’s op. Serveer met eventueel extra yoghurtmix.
- Recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lunch recepten
- Vegan recepten
- Vegetarische recepten
- Wrap recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.