Door de limoen wordt de sinterklaas fudge wat minder heftig zoet.
Het idee ontstond omdat mijn gewone gecondenseerde melk op was. En ik wel nog de kokos had staan.
Maar wil jij je Sinterklaas fudge gewoon op de normale manier maken dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval vervang je de kokosmelk voor de gewone gecondenseerde melk en laat je de limoen weg.
Het maken is echt kinderspel. Je kunt voor de vulling kruidnootjes gebruiken of verbrokkelde speculaas. In beide gevallen even lekker, dus het is maar net wat je voorhanden hebt.
Wil je nog meer Sinterklaas-inspiratie? Check dan vooral hier mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten.

Sinterklaas fudge met spijs en pepernootjes of speculaas
Ingrediënten
- 200 gr witte chocola
- 15 gr boter
- 1/2 blikje gecondenseerde melk blikje van 320 gram
- 3 speculaasjes of kruidnootjes
- 75-100 gr amandelspijs in kleine blokjes
- rasp van 1 limoen
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een steelpannetje. Brokkel hier de witte chocola in en laat dit meesmelten op heel laag vuur.
- Als de chocola gesmolten is voeg je de gecondenseerde kokosmelk toe. Blijf roeren tot alles goed gesmolten is en roer dan de speculaasstukjes, de stukjes amandelspijs en de limoenrasp erdoor.
- Zet een lage bakvorm klaar en bekleed deze met bakpapier. Laat de randen uitsteken zodat je het straks makkelijk er weer uit kunt halen.
- Giet het chocolade mengsel in het bakblik en spreid het gelijkmatig uit.
- Zet in de koeling voor minimaal vier uur of tot goed opgestijfd. Een nacht van tevoren is nog beter.
- Snijd in stukken en serveer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.