Recept: Gevulde kip, aardappels en broccoli
Zoals ik al zei, zetten we dus vandaag een AVG op tafel. Normaal gesproken, heb je hier 3 pannen voor nodig. Eentje voor het vlees, eentje voor de aardappelen én eentje voor de groenten, maar dit is verleden tijd. Zo maken we van deze AVG een 2.0 versie en bereid je alles in één keer. Dus pak je Airfryer erbij en laten we samen dit recept van gevulde kip, aardappels en broccoli gaan maken.
AVG uit de Philips Airfryer
In dit recept, gaan we de kip vullen met een heerlijke mix van zongedroogde tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas. En geloof me, die combinatie is echt een smaakexplosie! Maar dat niet alleen, we maken er een complete maaltijd van met aardappels en groenten. De rest van het werk? Dat doet de Airfryer voor je! De Philips Airfryer is echt een gamechanger in de keuken! Deze topper doet wat je van een Airfryer verwacht, heerlijk knapperige gerechten maken. En extra handig, Door de 3-in-1 voedselverdeler kan jij een geheel gerecht in één keer maken zonder dat de smaken door elkaar gaan. Dus ga lekker aan de slag en geniet binnen no-time van deze makkelijke, maar oh zo lekkere maaltijd.
1 Pan, 3 gerechten
Stel je voor: in het ene deel van de Philips Airfryer bak je je sappige gevulde kip, terwijl de aardappeltjes en broccoli in het andere deel hun krokante buitenkant krijgen. De 3-in-1 voedselverdeler zorgt ervoor dat alles netjes gescheiden blijft, en jij hoeft je nergens druk om te maken. Bovendien is de Philips Airfryer supersnel en energiezuinig, dus je maaltijd staat binnen no-time op tafel! Perfect voor drukke dagen waarop je toch lekker en gezond wilt eten.
Kijk snel hieronder voor dit geweldige recept!

AVG: Gevulde kip, aardappels en broccoli uit de Airfryer
Ingrediënten
- 3 stuks zongedroogde tomaten
- 1 takje basilicum
- 50 gr roomkaas
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 2 stuks kipfilet
- 5 el olijfolie
- 300 gr krieltjes met schil
- 400 gr broccoli
- snuf peper en zout
Bereidingswijze:
- Maak eerst de vulling voor de kipfilets. Hak de zongedroogde tomaat en basilicum fijn. Meng in een kom de roomkaas, geraspte Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en basilicum door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Dep de kipfilets eventueel droog met keukenpapier en snijd de kipfilets over de lengte in zodat je ze kunt openklappen. Verdeel de vulling over de opengeklapte kipfilets, klap ze dicht en zet vast met een cocktailprikker.
- Meng de olijfolie met peper en zout in een ruime kom. Hier kun je later de broccoli en aardappeltjes doorheen husselen. Bestrijk de kipfilets met een kwastje rondom met wat olie.
- Boen de krieltjes schoon en dep ze droog. Halveer de krieltjes en snijd de broccoli in roosjes. Hussel zowel de krieltjes als de broccoliroosjes door de olijfolie.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Zet de voedselverdeler in de airfryer en leg de kipfilets in een deel, de krieltjes in een deel en broccoliroosjes in een deel. Zet de airfryer aan en bak 20 minuten op 180 graden. Draai halverwege de kip om en schep de broccoliroosjes en aardappeltjes een keertje om.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door: Philips