Sinterklaas vieren met kinderen
Mijn kinderen zijn inmiddels groot maar nog steeds vind ik Sinterklaas een van de leukste feestdagen van het jaar. Voor wie nog kleine kinderen heeft is het soms een hele uitdaging om ze voor te bereiden op, en tegelijkertijd rustig te houden tot de komst van de goedheiligman en zijn Pieten. Ik geef je een aantal tips hoe je het voor iedereen gezellig houdt.
- Doseren! De intocht, Sinterklaas op school, op het werk, in het winkelcentrum, is allemaal heel leuk natuurlijk maar wellicht ook een beetje teveel van het goede. Sommige kinderen vinden het allemaal heel spannend en raken al snel een beetje overprikkeld, of nog erger, kunnen er niet van slapen. Doe dus niet teveel en voel je vooral niet schuldig als je het een of ander besluit te skippen.
- Vooral in een grote familie is het aan te raden om duidelijke afspraken te maken. Wie doet wat, koopt wat – of wat juist niet – en waar of bij wie ga je het vieren. Duidelijke afspraken voorkomt onnodige irritaties, want dat is wel het laatste wat je wilt.
- Sinterklaas hoeft niet duur te zijn. Een kinderhand is tenslotte al snel gevuld.
Pizzamijters
Van al die Sinterklaasliedjes zingen en cadeaus inpakken krijg je natuurlijk trek. Hoe leuk is het dan om deze pizzamijters op tafel te zetten? Het is bijna jammer om ze op te eten. Bijna dan hè, want niet opeten is helemaal zonde. En omdat de meeste kinderen tijdens Sinterklaas al genoeg snoepgoed krijgen is het extra fijn dat ze met deze smakelijke mijtertjes toch ook nog lekker wat groenten en vitaminen binnen krijgen, zonder dat ze het doorhebben. Ik beleg deze pizzamijters met tomatensaus, paprika en lekkere zoete snoeptomaatjes, maar je kids kunnen uiteraard hun mijter helemaal naar eigen smaak beleggen.
Nog meer pizza’s bakken samen met je kinderen? Probeer dan ook eens deze ultieme kids-pizza bomvol groente.
Extra veel groenten
Zeker weten dat je kinderen hun dagelijkse portie groenten opeten was nog nooit zo makkelijk. Ik maak deze Sinterklaaspizza namelijk met een kant-en-klare pizzabodem, in dit geval die met paprika. De bodem bestaat zelf al uit 45 procent groenten, daarnaast stoppen we er nog lekker wat extra veggies bovenop. De bodems van Magioni bevatten sinds een tijdje 29 procent minder zout en de verpakking is ook nog eens geheel recyclebaar. Hoe verantwoord wil je je pizza hebben? Je vindt de pizzabodems met groenten in het koelschap van de supermarkt.

Pizzamijters
Ingrediënten
- 2 (paprika) pizzabodems
- 1 tl gerooktepaprikapoeder
- 320 g basistomaatsaus
- 200 g geraspte cheddar
- 30 rode en 10 gele ovale snoeptomaatjes
- 2-4 reepjes rode paprika
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de 2 pizzabodems 3 minuten voor op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel voor de mijters de pizza’s in 8 gelijke driehoeken.
- Meng het paprikapoeder door de tomatensaus en verdeel de saus over de pizzabodems.
- Bestrooi de mijters met de cheddar.
- Snijd de tomaatjes in de lengte in vier lange parten. Leg de gele tomaatjes als een kruis op de cheddar en vul op met de rode tomaatjes. Houd aan de onderkant een rand vrij en leg hier de reepjes paprika op als onderrand.
- Bak de pizza's in het midden van de voorverwarmde oven in 8 -10 minuten gaar en serveer vervolgens meteen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.