Pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes

Zo maak je deze pittige noedelsoep

Je kunt deze pittige noedelsoep zo heet maken als je zelf wil. Varieer met de hoeveelheid rode currypasta als basis, en voeg desgewenst meer of minder rode chilipeper als garnering toe.

Ik gebruik in dit recept Thaise zilvervliesrijstnoedels, maar je kunt ook zeker andere (volkoren) noedels kiezen. Frisse extra toppings als taugé, koriander en limoen maken deze pittige noedelsoep helemaal een feestje. 

Tot slot: to kip or not to kip? Ik vind de malse kipgehaktballetjes in deze soep fantastisch, maar je kunt ook zeker voor vegetarische balletjes gaan als je liever geen vlees eet.

Ook lekker is deze sweet & spicy noedelsoep met citroengras

Pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes
Pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes
Totale tijd20 minuten

Pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes

4.27 van 38 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • zonnebloemolie
  • 2 el rode currypasta of minder als je niet zo van pittig houdt!
  • 1/2 bosje koriander blad grof gehakt, steeltjes fijngesneden
  • 1 stengel citroengras gebroken/gekneusd
  • 3 cm gemberwortel in plakken
  • 750 ml water
  • ½ kippenbouillontablet verkruimeld
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g kipgehaktballetjes
  • 2 stronkjes Shanghai paksoi in parten
  • 225 g Thaise zilvervliesrijstnoedels of andere (volkoren) noedels naar keuze
  • 50 g taugé
  • 1 limoen ½ geperst, ½ in partjes
  • 1 rode chilipeper in ringetjes

Bereidingswijze: 

  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de rode currypasta, de koriandersteeltjes, het citroengras en de gember enkele minuten. Voeg het kippenbouillontablet, de kokosmelk en 750 ml kokend water toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de kipgehaktballetjes toe, doe het deksel op de pan en kook ze 5 minuten in de soep. Voeg dan de paksoi toe en kook de groenten, met deksel, in 5 minuten beetgaar.
  • Bereid intussen de zilvervliesrijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Draai het vuur onder de soeppan uit en vis de gember en het citroengras uit de soep. Roer de taugé en het limoensap erdoor.
  • Verdeel de noedels over kommen. Schep de soep eroverheen, bestrooi met korianderblad en rode chilipeper en serveer deze pittige noedelsoep met de limoenpartjes ernaast.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.