Pigs in a blanket: knakworstjes in knapperig deegjasje

Serveer jij tijdens de feestdagen het liefst de hele dag door lekkere hapjes? Dan heb je naast het diner ook smakelijke snacks voor overdag nodig! En met deze pigs in a blanket maak je jong en oud blij. 

Deze van origine Amerikaanse snack is zo eenvoudig, maar zeer doeltreffend. De pigs (varkentjes) zijn omwikkeld met een deken (blanket) van boterig deeg. Eet je liever vega? Vind dan goede vegetarische worstjes als vleesvervanger.

Pigs in a blanket: knakworstjes in bladerdeeg of croissantdeeg

Pigs in a blanket is dƩ feestsnack waar ik altijd op terugval. Het is ontzettend makkelijk en snel te maken, wat ideaal is met zulke drukke dagen als kerst! Wij maken het vaak samen met de kinderen, om alvast helemaal in de feeststemming te komen. Ik maak de knakworstjes altijd in croissantdeeg, maar heb je dit niet in huis, dan kan je het ook zeker maken met bladerdeeg

Wil je weten wat je nog meer kunt maken met croissantdeeg? Doe inspiratie op met mijn artikel 8 lekkere gerechten om te maken met een rol croissantdeeg

De fijne mosterd en de zuurkool geven deze pigs in a blanket een extra pittige en zurige kick. Ben je daar niet zo fan van of serveer je deze feestelijke snack aan kinderen, haal deze er dan uit.

Pigs in a blanket: knakworstjes in bladerdeeg

Pigs in a blanket: knakworstjes in bladerdeeg
Totale tijd20 minuten

Pigs in a blanket: knakworstjes in knapperig deegjasje

3.89 van 9 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

24 stuks
  • 1 blikje deeg voor mini-croissants 24 stuks (of een rol bladerdeeg)
  • 1 el bloem om te bestuiven
  • 100 ml fijne mosterd
  • 100 gram zuurkool
  • 1 blik mini knakworstjes
  • 1 ei losgeklopt
  • 1-2 tl karwijzaad

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Leg het croissantdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • Besmeer de plakjes met mosterd, leg er een beetje zuurkool en een worstje op en rol op.
  • Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met ei en bestrooi met karwijzaadjes.
  • Bak 10 tot 15 minuten in de oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.