Pad Thai met kip recept

Tijd

Pad Thai met kip recept

Pad Thai of rijstnoedels gebakken op Thaise wijze is een smakelijk eenpansgerecht. Het wordt zowel verkocht door etenskraampjes op straat als in de restaurants. Elke Thaise chef weet hoe hij pad thai moet maken, maar allemaal maken ze het anders klaar. Mijn favoriete recept voor dit Thaise noedelgerecht bevat alle klassieke ingrediënten, maar ik voeg graag kippendijen toe in plaats van garnalen. Dat is mijn favoriete Pad Thai. Een heerlijk gerecht!

Pad thai met kip

Pad Thai met kip recept

3 van 7 stemmen
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 200-250 g rijstnoedels
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 rode peper
  • 1 kleine ui
  • 350 g kippendij in dunne plakjes
  • 2 eieren los geklutst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el water
  • 200 g taugé
  • 1 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap plus halve limoenen als garnering
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Chilivlokken als garnering
  • 30 g pinda’s als garnering
  • 1 bosje verse koriander als garnering

Instructies
 

Instructies

  • Laat de noedels ongeveer 10 minuten in een kom heet water wellen.
  • Snijd de knoflook en rode peper fijn en snipper het uitje.
  • Snijd de kippendijen in dunne plakjes.
  • Kluts de eieren los en zet alles klaar, want het bakken dadelijk gaat snel!
  • Verhit ondertussen een wok of diepe koekenpan met de olie tot deze zeer heet is.
  • Voeg de knoflook, ui en rode peper toe en roerbak deze 1 minuut.
  • Voeg de plakjes kip toe en roerbak deze 2 minuten.
  • Schuif de reepjes kip naar één kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren.
  • Voeg de los geklutste eieren toe en schep ze rustig om, zodat er een roerei ontstaat.
  • Voeg de uitgelekte noedels en 3 eetlepels water toe.
  • Voeg de taugé, sojasaus, vissaus, pindakaas en limoensap toe.
  • Schep goed om en roerbak het geheel nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel over vier borden en strooi de pinda’s eroverheen.

Notities

Weight Watchers punten:
Groen: 14 punten, Blauw 13 punten, Paars 13 punten

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.