Ovenkabeljauw uit Noord-Italië: een heerlijk smaakvol Italiaans gerecht. Als je deze stijl van vis bakken eenmaal geprobeerd hebt, dan zeg je dat gehannes van gebakken vis in een pan meteen vaarwel. De saus is licht, zoet en een beetje zuur. Ook heel lekker om er wat pasta doorheen te husselen!

Ovenkabeljauw uit Noord-Italië
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets à 125 g
- 1 biologische citroen
- 2 romatomaten in blokjes
- 50 g olijven gehakt
- 1 el kappertjes schoongespoeld
- 10 g oregano alleen de blaadjes
- 175 g tomato frito tomatensaus met ui
- 100 ml droge witte wijn
- olijfolie van goede kwaliteit om erbij te serveren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kruid beide kanten van de kabeljauw met zout en peper. Leg ze naast elkaar in een kleine ovenschaal die je eerst hebt besprenkeld met wat olijfolie.
- Rasp 1 el citroenrasp van de citroen. Halveer de vrucht en pers er 2 el citroensap uit.
- Meng in een kom de romatomatenblokjes met de olijven, kappertjes, oregano, citroenrasp en het sap. Voeg gul zwarte peper en wat zout toe, niet te veel want de olijven en kappertjes zijn ook al zoutig. Schep dit mengsel over de vis en zorg dat de filets helemaal bedekt zijn.
- Verdun de tomato frito met de wijn en schenk de saus om de vis heen. Bak de vis 15-20 minuten in de oven tot de filets zacht zijn. Bedruppel met wat olijfolie en serveer.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.