Miljuschka’s favorieten wk 29

Categorieën: Blogs

Miljuschka’s Favorieten

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van gadget tot kookboek, van eetproduct tot keukentool. Zowel gloednieuwe dingen als oude bekenden. Enthousiast geworden? Via de links eronder kun je ze meteen bestellen!

De ultieme hotdogsaus

Het heeft eventjes geduurd, maar nu is het eindelijk zover: de beroemde hotdogsaus van de HEMA is nu in een losse knijpfles te koop.  

Je vindt de saus in de winkels (niet in de webshop). Ook goed nieuws: er is nu een vegan variant op de hotdogs, met een heleboel groente erin – ontwikkeld door &Samhoud. Nice!

Lekker raspen

Ik hou van spullen die mijn leven makkelijker maken, waar goed over na is gedacht. De Good Grips torenrasp van Oxo doet precies dit: hij heeft vier zijden, en een van die zijden is afneembaar waardoor je ‘m tevens kunt gebruiken als handrasp. De handige opvangbak onder de rasptoren maakt dat je je geraspte ingrediënten meteen kunt verzamelen. Ideaal!

Je koopt ‘m voor € 44,95 bij De Bijenkorf.

Shake it baby!

Van deze peper- en zoutstrooier in de vorm van kleine hamburgertjes krijg je toch meteen zin om te gaan koken? Ze zijn van Blond Amsterdam en je koopt het stel voor € 14,95 bij De Bijenkorf.

Smeris op je boterham

Sinds kort vindt Nederland een nieuwe pot pindakaas in het schap; Smeris Pindakaas. Een smeuïge spread om ieder dag op tafel te zetten, maar dan zonder palmolie of kunstmatige toevoegingen. Er zijn twee smaken: lekker crunchy zonder suiker en lekker crunchy beetje zoet. 

Wij zijn in Nederland gek op pindakaas en er gaat bijna geen dag voorbij zonder. Ieder jaar eten we in Nederland samen meer dan 40 miljoen potten pindakaas. Het overgrote deel van die potten bevat palmolie om deze smeuïg te maken. Maar bij Smeris Pindakaas zijn ze er van overtuigd dat dit best een beetje minder kan.

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, heeft Smeris Pindakaas daarom gewerkt aan een alternatief om pindakaas palmolievrij te produceren. De Nederlandse startup heeft pindakaas ontwikkeld met cacaoboontjes. De pindakaas bestaat voor 95% uit gebrande pinda’s, wordt met de handgemaakt en bevat geen onnodige toevoegingen. Zo komen suikers bijvoorbeeld uit verse dadels.

Smeris Pindakaas is te koop bij Albert Heijn-winkels en via de website van AH voor €3,69 per pot.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.