Miljuschka’s favorieten voor wk 25

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van gadget tot kookboek, van eetproduct tot keukentool. Zowel gloednieuwe dingen als oude bekenden. Enthousiast geworden? Via de links eronder kun je ze meteen bestellen!

Chinese Takeaway Veggie

Chef-kok en BBC-presentator Kwoklyn Wan geeft je met dit gloednieuwe kookboek de meest populaire vegetarische Chinese gerechten die je in een handomdraai op tafel zet. In Chinese Takeaway Veggie staan meer dan 70 recepten voor geurige soepen, voor-, hoofd- en bijgerechten, dumplings en sauzen, inclusief een vegan-optie bij een groot deel van de receptuur. 

Haal meer uit vleesvervangers als tofu en tempeh en maak eens knapperige tofu met bosuitjes en chilibonenpasta. Gebruik vlezige groenten als bloemkool en maak kung po bloemkool.

Inclusief recepten voor sauzen, dips en Chinees tafelzuur tover je de heerlijkste maaltijden – van eenvoudig doordeweeks tot en met feestelijke buffetgerechten en partysnacks op je bord: van veggie wonton soep, chili tofu ramen en paddenstoelencurry tot en met dandan-noedels.

Het boek ligt vanaf 16 juni in de boekwinkel voor € 20,95.

Prachtige waterglazen

Met deze waterglazen, die je ook prima als ijscoupes zou kunnen gebruiken, is het meteen een feestje op je tafel. Van Libbey, € 69,95 voor 12 stuks.

Ouderwets wegen

Ik ben een sucker voor ouderwetse keukenspullen, en deze weegschaal van Ade is de perfecte balans tussen oud & nieuw. Lekker analoog in een retro look, maar stiekem gewoon gloednieuw en brandschoon.

Patisserie de Bijenkorf

Onlangs openden de deuren van Patisserie de Bijenkorf, met een eigen ingang direct achter de Bijenkorf aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Een plek waar klassiekers van de Bijenkorf Meesterbanketbakker, zoals de boltaart en de brownie, samenkomen met seizoenspatisserie en lokale Amsterdamse producten. Maar je kunt er ook terecht voor andere lekkernijen en warme dranken.

Al meer dan 100 jaar is de patisserie van de Bijenkorf een begrip. Vroeger had iedere winkel een eigen banketbakkerij op de parterre, soms gekoppeld aan een lunchroom. Met de opening van Patisserie de Bijenkorf geeft de Bijenkorf Amsterdam het banket een prominente plek op de begane grond, met een eigen ingang. Heerlijk! 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.