Miljuschka’s favorieten: week 13

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!  

Paasreep

Met Pasen voor de deur maken we ons allemaal – nou ja, de kinderen – weer op voor het zoeken van paaseieren. Nou weet ik niet hoe het bij jou thuis zit, maar bij mij thuis zijn vooral die van chocolade favoriet. Het enige nadeel aan paaseitjes vind ik zelf alleen dat je geregeld niet weet welke smaak je krijgt – en ja, ik weet dat er legio manieren zijn om dit te achterhalen, maar ik wil gewoon in één oogopslag kunnen zien wat voor vlees, ehm chocola, ik in de kuip heb – én dat er helaas ook nog steeds heel wat eitjes op de markt zijn de gemaakt worden van niet duurzame chocolade. Wil je dat nou voorkomen, maar je kids (of geliefden) wel verrassen met écht lekkere paaschocolade, bestel dan een paasreep van Tony’s Chocolonely. Behalve dat deze verkrijgbaar is in meer dan 10 fantastische smaken, denk melk karamel-zeezout, melk noga, donkere melk, pretzel toffee of wit framboos-knettersuiker, is de reep ook nog eens te personaliseren en kun zelf de verpakking maken, hoe leuk!

Ook je eigen paaschocolade? Je maakt je eigen reep via de site van Tony’s chocolonely.

tonys

Paasbest

Geniet van een heerlijke paasbrunch in de prachtige wintertuin van Hotel Krasnapolsky en laat je betoveren door al het moois en lekkers. Terwijl de kinderen zich vermaken met verschillende paasactiviteiten, kun jij genieten van seizoensgebonden gerechten en live harpmuziek – met een glas bubbels in de hand. Vergeet ook niet om even langs The Cake Room te gaan, waar je kunt genieten van de meest unieke creaties van het patisserie-team van Krasnapolsky. 

Deze Pasen ook aanschuiven in plaats van uitsloven? Reserveren voor zondag 9 april kan via deze link.

Paasbrunch

Quiche keurig

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je quiche niet zo knapperig was als je zou willen? Of misschien heb je wel eens het idee gehad dat je quiche een beetje te vochtig was? Dan heb ik goed nieuws voor je: deze quichevorm met gaatjes is de oplossing voor al je quiche problemen!

Met deze quichevorm krijg je een quichebodem die zo knapperig is dat je er bijna op kunt dansen. En doordat de gaatjes ervoor zorgen dat het vocht kan ontsnappen, wordt je quiche niet zo zompig als een kartonnen doos die in de regen heeft gestaan. 

 Jouw quiches transformeren van zielige, slappe hap naar knapperige lekkernijen? Scoor dan deze quichevorm via Dille & Kamille. Kun je meteen deze luxe quiche met truffel maken voor tijdens Pasen. 

quichevorm

Eierdopjes

Heb je het gevoel dat je ontbijttafel nog niet helemaal af is? Misschien ontbreken er nog een paar ei-genzinnige eierdopjes om je paastafel een extra boost te geven! Kijk eens naar deze Octo Egg Breakfast eierdopjes – met hun octopus design zijn ze niet alleen functioneel, maar ook een ware ei-catcher op je ontbijttafel.

Deze speelse set eierdopjes is perfect voor iedereen die op zoek is naar net dat beetje extra- of je nu een krakend hard gekookt ei fan bent, of liever gaat voor een zachtgekookt exemplaar. 

Mogen deze eierdopjes niet ontbreken op jouw paastafel? Je bestelt ze via de Bijenkorf.

eierdopjes

Noedels

Als er een soort eten is dat comfort food schreeuwt, is het wel noedels. Of ze nou in een dampende kom soep zijn verwerkt of in een vettige, pittige saus, niks geeft zoveel troost als een flinke dosis noedels naar binnen slurpen. Mond dicht bij de kom, stokjes in de aanslag en let’s go. Noedels komen in verschillende soorten en maten en elk gerecht heeft weer een ander type noedel nodig. Emma legt het je in dit boek allemaal uit en leert je ook hoe je zelf verschillende soorten noedels kunt maken.

Altijd op zoek naar nieuwe recepten van dit ultieme comfortfood? Bestel noedels via Bol.com

noedels

Benieuwd wat vorige week bovenaan mijn lijstje stond? Check dan hier mijn favorieten van vorige week. 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.