Miljuschka’s favorieten: week 11

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!  

Bijzondere bijzettafel

Oké, “Bit Stool” klinkt misschien een beetje als de naam van een bijzondere aandoening die je liever niet wilt hebben. Maar gelukkig is dit verre van het geval. De Bit is een multifunctionele bijzettafel/ kruk met een speelse vorm en kleurrijk uiterlijk. Gebruik hem als sokkel voor een bloemstuk, als bijzettafel voor een lamp, geïmproviseerde zitplaats voor die onverwachte gast, het neerzetten van je drankje, boek of zelfs je voeten (als je dat wilt, ik oordeel niet). Kan allemaal. Waar je hem ook neerzet, Bit zal zeker een glimlach op je gezicht toveren.

Ook wat zwier toevoegen aan je interieur? Haal dan jouw Bit bij de Bijenkorf

bit stool

Smaakpalet van de lage landen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben de Lage Landen wel degelijk een rijke eetcultuur. De Nederlandse keuken bestaat uit veel meer dan alleen stamppotten en brood. Met het boek Smaakpalet van de Lage Landen wil Janny van der Heijden de traditie en eetcultuur van de Nederlanden tonen aan de hand van iconische schilderijen: wat we zien afgebeeld en wat dat vertelt over het leven van toen en over de buitenlandse invloeden op onze keuken. Welke geheimen leggen de stillevens bloot en onthullen zo meer over onze tradities en eetgewoonten?

Hoe lang bestaan onze Sinterklaaslekkernijen al? Dronken we echt bier als ontbijt? Waarom waren zoutvaten zo kostbaar? In elk hoofdstuk komen meerdere schilderijen in beeld, waarbij ingezoomd wordt op de details.

Dol op kunst en koken? Bestel dan jouw exemplaar via Bol.com

smaakpalet 1

CAFÉ BEURRE

Op zoek naar een nieuwe vegetarische hotspot? Zoek niet verder. Café beurre heeft een sfeervolle inrichting met een menukaart vol heerlijke vegetarische gerechten. De eigenaren van het restaurant, Kim Jongbloed en zijn tante, hebben veel ervaring in de Amsterdamse horeca en dit merk je aan alles. Café Beurre heeft een warme en klassieke uitstraling, met een gezellige bar en wit gedekte tafels die een instant Frans gevoel geven. Let op: ze nemen hier geen reserveringen aan, dus wil je zeker zijn van een tafeltje, kom dan op tijd.

Zin in een vegetarisch verzetje? Je vind café Beurre aan de Van Limburg Stirumstraat 115 in Amsterdam.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Café Beurre (@cafebeurreamsterdam)

Holy crêpe

Wie mij volgt op TikTok heeft gisteren ongetwijfeld mijn crêpe-variaties voorbij zien komen. In dit geval presenteerde ik er drie, maar uiteraard heeft je meid nog veel meer lekkere combinaties up her sleeve – check hier voor meer inspiratie. Maar waar waren jullie nu het meest benieuwd naar? Naar mijn crêpe pan! Uiteraard heb je niet perse een speciale pan nodig, maar….. je crêpes komen vaak wel een stuk beter uit de kast, ehm pan. Zelf gebruik ik daarom het allerliefste dit ijzeren exemplaar van De Buyer – kan iemand mij trouwens verklappen hoe je dit precies uitspreekt? Geheel van ijzer, dus je hoeft je geen zorgen te maken om PFAS en antiaanbaklagen die loslaten, en daarnaast gaat de pan – mits je er goed voor zorgt – ook nog eens een leven lang mee. Sterker nog, hoe meer je de pan gebruikt, hoe lekkerder deze bakt. En als je dan toch zo lekker bezig bent, trakteer jezelf dan ook meteen op deze crêpe spreider. Door de licht scherpe rand spreid je het beslag uit tot de perfect crêpe. Zodra deze klaar is kan het echte feest beginnen. 

 

@miljuschka

HOLY CRÊPE! Met maar drie ingrediënten maak je deze overheerlijke Franse crêpes! Tag degene met wie je dit een keer wilt maken! In het allernieuwste Miljuschka Magazine vind je nog veel meer Franse recepten. Bestellen kan t/m zondag 19 maart. Niet besteld = niet gedrukt. Bestel jouw magazine nu via de link in bio! #crepes #french #crepe #makkelijk #snel #paris #foodies #foodlovers #tiktokkookboek

♬ Zou Bisou Bisou – Gillian Hills

F*ck wijn

Allemaal leuk en aardig dat geneuzel over wijn, maar er is meer tussen hemel en aarde dan wat gefermenteerde druiven. “Fuck Wijn” richt zich op mensen die meer willen weten over bier, bierliefhebbers en mensen die van verhalen over bier houden. Ronald van de Streek, een bierbrouwer, en Ronald Giphart, een schrijver, bespreken in elke aflevering bier met een andere mede-bierliefhebber. Wat deze podcast leuk maakt, is dat het interactief is. Ronald & Ronald hebben samen met bierwinkel Beerwulf een pakket samengesteld, zodat je de bieren die worden besproken tijdens het luisteren van de podcast kunt drinken. Santé!

Is bier jouw love language en wil je er alles over horen? Luister dan hier naar de podcast.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Fuck Wijn | de meedrinkpodcast (@fuckwijn)

 

Meer favorieten? Hier zie je mijn favorieten van vorige week. 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.