Miljuschka’s favorieten: week 43

vondels kerstballen

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Rainkiss

Ik ben dol op de herfst. De blaadjes die mooi geel en rood kleuren, lekker knus op de bank met een dekentje, kaarsjes aan, stoofschotels. Toch is er ook iets wat ik dan net weer even minder leuk vind aan deze tijd van het jaar. Wat dan? Al die regen natuurlijk. Denk je even fijn een frisse neus te gaan halen, krijg je een plensbui op je kop. Wordt deze meid dus niet zo blij van. Gelukkig zijn er de toffe poncho’s van Rainkiss. Die zien er niet alleen hartstikke cool uit — deze roze met panterprint is mijn lievelings — maar worden ook nog eens op een duurzame manier geproduceerd. Helemaal top dus!

Is singing in the rain jouw levenslied maar haal je liever geen nat pak? Scoor dan deze topper via Rainkiss.

rainkiss

snackkerstballen

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik sta te trappelen om de kerstboom weer op te tuigen. Nu zit ik door Miljuschka Magazine No.6 natuurlijk al een tijdje volop in de kerstsferen maar niks kan tippen aan dat moment dat het kerstseizoen echt losbarst en ik weer compleet los mag gaan. Zoals de meeste mensen heb ik thuis bakken vol met glimmende, rode, groene, paarse en andere gekleurde kerstballen maar koop ik ook ieder jaar weer graag iets nieuws voor in de boom. En wat spotte mijn oog? Deze snackkerstballen van Vondels. OMG! Zo’n shiny krokante kaassoufflé, crispy kroket of frikandel speciaal voor in de boom zijn toch een snackliefhebbers wildest dream! Meer een zoetekauw? Ook aan jou is gedacht, want er zijn ook donutballen, puddingballen, waterijsballen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Balls for life! Kerstballen dan hè.

Dreaming of a fried christmas? Je koopt deze te gekke snackballen bij de Bijenkorf.

 

Aftellen 

I love kerst. En hoewel ik uiteraard volgende week eerst nog even een rondje trick or treat meepak en het avondje van Sinterklaas ook absoluut mee vier, kan ik stiekem niet wachten om het laatste deurtje van mijn adventskalender te mogen openen. Adventskalenders komen inmiddels in all shapes and sizes maar mij maak je nog steeds het allergelukkigst wanneer er chocolade in zit. Want ja, food is life. Ook tijdens de feestdagen.

Ook zin om iedere dag een klein chocolade cadeautje uit te pakken? Je koopt deze adventskalender bij de Bijenkorf.

advent

De vegan lekkerbek

Praten over eten, schrijven over eten, lezen over eten en ook luisteren naar verhalen over eten doen wij graag. Op de redactie wisselen we dan ook elke week toffe podcasttips met elkaar uit. De laatste aanrader? De podcast “De vegan lekkerbek”. In “De vegan lekkerbek” gaat culinair journalist, televisiekok en radiomaker Jigal Krant in gesprek met culinaire hoogvliegers van alle gezindten. Daarbij komen alle facetten van de gastronomie aan bod, mits plantaardig en wetenswaardig. Want Jigal wil laten zien dat bourgondisch genieten hand in hand gaat met een schoon geweten. Met zijn bestseller TLV Vegan bewees Jigal dat veganisme allang niet meer een exclusieve hobby is voor drammerige bomenknuffelaars zonder smaak en humor. Vegan eten is er gewoon voor elke lekkerbek!

De vegan lekkerbek is te beluisteren op de bekende podcast-apps.

de vegan lekkerbek

Soepie

Bij Samuel en Joris is soep de vaste gast in veel herinneringen: een troostende kom bouillon als ze ziek waren, dampende koppen of koude gazpacho als er iets te vieren was of een hete mok soep na het schaatsen. Of die eerste keer dat ze als jonge koks hun eigen visbouillon maakten, magisch hoe je met graten en garnalenkoppen zoiets waanzinnigs kunt produceren…

Dit boek met 52 recepten is een ode aan soep in al haar verschijningsvormen, er hoeft geen week meer voorbij te gaan zonder een lekkere kom.

Ook zo dol op soep? En altijd op zoek naar inspiratie? Koop dan jouw exemplaar via Bol.com

soep

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.