Miljuschka’s favorieten: week 43

Miljuschkas favorieten week 43 kopie

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Amsterdam Taco Festival: het eerste tacofestival in Amsterdam

Je hoeft niet helemaal naar Mexico te vliegen om jezelf onder te dompelen in Mexicaanse sferen, want dit najaar komt Mexico gewoon naar jou toe! Op zaterdag 20 en zondag 21 november 2021 vindt namelijk de allereerste editie van het Amsterdam Taco Festival plaats binnen in het monumentale pand Het Sieraad op de Postjesweg 1 in Amsterdam West.

Struin langs de verschillende foodstands, vergaap je aan al het lekkers dat er te koop is en maak kennis met de geuren en smaken van Mexico. Tijdens het festival zullen meerdere ondernemers paraat staan om je kennis te laten maken met ‘hun’ Mexico.

Meer info vind je ook op de website van het Amsterdam Taco Festival.

Amsterdam Taco Festival: het eerste tacofestival in Amsterdam

Koekjes van De Koekjesroller

Via social media kwam ik op de koekjes van De Koekjesroller, alias Lisa. Zij maakt echt de allertofste koekjes, en bedacht zelfs een DIY box.

Heb je altijd al eens koekjes willen decoreren, maar wist je niet zo goed waar je moest beginnen? Speciaal daarvoor heeft Lisa een DIY box samengesteld met haar favoriete producten! Leuk om tijdens een herfstig weekend lekker mee aan de slag te gaan, maar ook perfect voor als je eens goed kennis wilt maken met royal icing koekjes. Zo’n pakket bevat naast al het bakmateriaal ook een aantal speciale uitstekers. Je kunt heerlijk creatief bezig met jouw eigen ideeën, maar ze heeft ook een stap voor stap werkboek toegevoegd.

Meer informatie en om te bestellen bekijk je de website van De Koekjesroller.

De Koekjesroller1

Slimme gadget voor koude drankjes

Deze gadget spotte ik op Instagram – waar anders – en lijkt me onwijs handig voor de zomer. Hiermee maak je ijsklontjes (van water, of van sap of een andere drank) in de vorm van bolletjes, die je drankjes langer koel houden. Ideaal voor een cocktail, ijskoffie, ijsthee,⁠ smoothie, punch andere drankjes.⁠

Je koopt ‘m hier online.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MaviGadget (@mavigadget)

Fingerlicking lekkere muren van Kamp Seedorf

Kamp Seedorf brengt een ode aan bekende Hollandse snacks: de tompouce, HEMA hotdog en rookworst. Op de Amsterdamse Wibautstraat prijkt daarom nu een reusachtig exemplaar van een tompouce, en de andere culinaire muurschilderingen vind je in de Kalverstraat in Amsterdam-Centrum en op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

Over rookworsten gesproken: de HEMA heeft nu een heus rookworst-chillpak voor thuis gemaakt. Lekker feestelijk!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Het Parool (@hetparool)

Verkiezing voor de beste kookboeken van 2021

Jaarlijks verschijnen er honderden kookboeken. En ons kleine kikkerlandje kent maar liefst twéé kookboeken-verkiezingen!

Allereerst de Kookboek van het Jaar-verkiezing. Nederlandse uitgeverijen hebben in totaal 61 exemplaren ingestuurd voor deze verkiezing, georganiseerd door Food and Friends. Uit deze inzendingen heeft een 5-koppige vakjury 6 genomineerden gekozen die nu kans maken op de titel Kookboek van het Jaar 2021. De winnaars van de vakjuryprijs en publieksprijs worden op 16 november 2021 bekend gemaakt. Stemmen kan hier!

Dan is er nog een verkiezing: voor Het Gouden Kookboek. De shortlist van 2021 is onlangs bekend gemaakt en vind je hier. Eén van deze vijf kookboeken maakt kans op de titel – de uitreiking van deze prijs vindt plaats op 4 november 2021.

ADMO van Alain Ducasse x Albert Adrià

Wat krijg je als je twee wereldberoemde sterrenchefs samen een restaurant laat openen? Juist, vuurwerk! De Franse topkok Alain Ducasse is een samenwerking aangegaan met de legendarische Albert Adrià (ja, van elBulli!). Samen openen ze een bijzondere pop-up zaak in Parijs, genaamd ADMO. Vanaf 9 november vind je het gloednieuwe restaurant, slechts 100 dagen geopend, in museum Quai Branly in Parijs. Plekken zijn beperkt, en de meeste plekjes voor de zeven-gangen lunches en diners zijn al weg… 

Benieuwd of er nog een gaatje vrij is? Je kunt hier online voor ADMO reserveren

ADMO van Alain Ducasse x Albert Adrià

©️ Julien Mouffron-Gardner

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.