Al je tafelgenoten zullen spontaan verliefd op dit recept worden, en wie weet, misschien leidt het zelfs tot een huwelijksaanzoek! Dus, laten we de keuken in duiken en dit fantastische gerecht gaan maken.
Extra ingrediënt: zongedroogde tomaten
In deze variant van marry me chicken voegen we zongedroogde tomaten toe en die zorgen niet alleen voor een diepe, intense smaak, maar brengen ook een zonnige Mediterrane touch. Dat kunnen we af en toe goed gebruiken in ons regenachtige Nederland. Zongedroogde tomaten worden traditioneel gemaakt door rijpe tomaten in de zon te laten drogen, waardoor hun natuurlijke suikers en smaken geconcentreerd worden. Ze zijn niet alleen een geweldige smaakmaker, maar ook een bron van antioxidanten zoals lycopeen. Dit maakt ze een krachtige smaakbooster én een gezond ingrediënt, ideaal om een eenvoudige saus extra diepte te geven.
Marry Me Chicken
Zin in een gerecht dat niet alleen simpel te maken is, maar ook bomvol smaak zit? Dit Marry Me Chicken recept is echt een winnaar. Malse kip in een romige saus met zongedroogde tomaten, spinazie en een vleugje citroen, het klinkt fancy, maar je hebt het zo op tafel staan. Perfect voor een doordeweekse avond als je iets speciaals wilt zonder gedoe. Dus, hup de keuken in, en verras jezelf (en iedereen aan tafel) met dit heerlijke gerecht. Je gaat hier sowieso punten mee scoren!


Mary Me Chicken
Ingrediënten
- 1 stuk ui
- 2 tenen knoflook
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 4 stuks kipfilets
- 2-4 eetlepels olijfolie
- 300 ml slagroom
- 200 gr spinazie
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 stuks citroenen
- 2 el kappertjes
- 2 takjes basilicum
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe grote koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
- Verhit wanneer nodig nog wat extra olijfolie in dezelfde pan en fruit, de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe en schenk de slagroom in de pan. Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Voeg in de laatste 2-3 minuten de spinazie toe en schep voorzichtig door de saus tot de blaadjes geslonken zijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de saus. Rasp 1 citroen over het gerecht en snijd de andere citroen in plakjes of parten en serveer bij de kipfilet en saus om aan tafel extra op smaak te brengen. Bestrooi tot slot met kappertjes, wat extra Parmezaanse kaas en versier met verse basilicum.
- Tip: Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes of knapperig brood.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.