Kip-harissa-pasta uit de Airfryer

Wat is harissa?

Voordat we aan de slag gaan, even iets over harissa. Dit is een pittige, Noord-Afrikaanse kruidenpasta gemaakt van chilipepers, knoflook, komijn, koriander en andere kruiden. Het geeft je gerecht een heerlijke, licht rokerige smaak met een subtiele kick. Je kunt harissa kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten, maar het is ook leuk om zelf te maken.

Pasta uit de airfryer min

De Philips airfryer

De Philips Airfryer is een geweldige keukenhulp voor het bereiden van lekkere en gezonde maaltijden. Het bespaart tijd en energie*, gebruikt minder olie dan traditionele bakmethodes, en geeft je gerechten een knapperige textuur. Met de heteluchtcirculatie en het grillelement bereid je je favoriete snacks en maaltijden met tot 99% minder toegevoegd vet! Van krokante frietjes tot sappig vlees, je gerecht lukt altijd.

*tot 70% minder energieverbruik vergeleken met een oven van A-klasse

 

Variaties en tips

Je kunt volop variëren met dit recept!

  • Voeg voor extra pit wat extra chilipeper of cayennepeper toe.
  • Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
  • Vervang de kip eens door garnalen of vegetarische stukjes voor een andere twist.
  • Maak een grotere portie en bewaar de restjes voor een snelle lunch de volgende dag.

Met deze eenpanspasta met harissa en kip uit de Philips Airfryer Combi XXL wordt gezond en lekker eten een fluitje van een cent. Dankzij de combinatie van malse kipfilet en licht pittige pasta; bomvol smaak door de combi van harissa en honing zet je in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel waar het hele gezin van zal genieten.

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent over dit recept als ik!

Pasta uit de airfryer 2 min
Totale tijd55 minuten

Kip-harissa-pasta uit de Airfryer

3.50 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • Philips Airfryer Combi XXL 7000 Series
  • Bakset familieformaat

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr kipfilet
  • 3 el harissa
  • el vloeibare honing
  • 200 gr feta
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 gele paprika in dunne reepjes gesneden
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ½ citroen
  • 400 gr penne
  • 700 ml kippenbouillon
  • 15 gr basilicum

Bereidingswijze: 

  • Snijd de kipfilet in reepjes. Meng in het bakaccessoire de harissa met de honing. Voeg de kipreepjes toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de feta over de kip. Leg de kerstomaatjes tussen de kip en feta. Voeg de paprikareepjes toe. Strooi de oregano erover en pers de halve citroen erboven uit.
  • Bak 15 minuten op 200 °C. Schep halverwege om.
  • Voeg de pasta en bouillon toe. Meng alles goed en druk de pasta onder water. Bak 25 minuten op 200 °C tot de pasta gaar is.
  • Pluk de basilicumblaadjes. Meng de pasta en kip en voeg het basilicum toe. Verdeel over de borden en serveer.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door: Philips

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

3.50 from 4 votes (3 ratings without comment)