Frozen rainbows – regenboog smoothies

Deze superzomerse bekers bevatten maar liefst vier ijskoude en fruitige laagjes. Ook superleuk om samen met je kids te maken en natuurlijk nog leuker om het samen met ze op te eten/drinken.

Regenboog fruitbekers

Dit fijne fruitdessert is heerlijk op een warme zomerse dag. Bovendien vinden de kinderen het heerlijk om het zelf te maken. Blijf er wel even bij natuurlijk als ze met de blender aan de gang gaan.

Je kunt dit gerecht serveren in doorzichtige plastic bekers of glazen. Een alternatief is ook nog om een soort smoothiebowl te maken met de verschillende kleuren en dit leuk te serveren met nog meer toppings naar keuze!

gezond dessert recept met fruit

Ijskoud geluk in een glaasje

Frozen Rainbows zijn precies wat je nodig hebt op een warme dag: kleurrijk, verfrissend en zo lekker dat je er bijna verliefd op wordt. Het ziet eruit als een feestje, smaakt als een tropische droom en je hebt er amper werk aan. Het is een perfect voorbeeld van hoe simpel en spectaculair samen kunnen gaan. IJsjes zijn leuk, maar dit is next level: lagen vol fruit, yoghurt en een vleugje honing, diepgevroren tot een regenboog in een glaasje. En dat eerste hapje? Koud, fris, romig en zoet tegelijk. Echt, je zintuigen doen een vreugdedansje.

Makkelijker dan je denkt!

Dit is zo’n recept waarvan je denkt: ā€œDat ziet er prachtig uit, maar vast veel gedoe.ā€ Think again! Je hebt alleen een blender, een paar bakjes fruit, wat yoghurt en een beetje geduld nodig. De vriezer doet de rest. Je maakt laagje voor laagje, steekt er een lepeltje in en laat het opstijven. Terwijl jij de was ophangt, een dutje doet of nog een aflevering van je favoriete serie kijkt, tovert jouw vriezer een kunstwerkje tevoorschijn. Geen ingewikkelde kooktechnieken, geen stress. Gewoon: mixen, schenken, wachten, genieten.

regenboog fruitbekers

Frozen rainbows

4.34 van 3 stemmen
Printen

Ingrediƫnten

2 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 100 gr bevroren aardbeien
  • 100 gr bevroren kiwi’s
  • 100 gr bevroren bosbessen
  • 100 gr bevroren banaan
  • Paar blaadjes verse munt
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Honing naar smaak
  • 6 el kokoswater
  • 2 el kokosmelk
  • Wat geraspte kokos en plakjes aardbei en banaan om mee te garneren

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Doe de bevroren aardbeien met wat verse munt, honing en 2 el kokoswater in de blender, draai glad en giet over in een schenkbeker.
  • Herhaal dit proces met de kiwi’s en de bosbessen. Bij de bosbessen voeg je geen munt toe.
  • Doe de bevroren banaan met wat verse basilicum, honing en 2 el kokosmelk in de blender en giet over in een aparte beker.
  • Giet de laagjes op elkaar in twee transparante bekers zodat je een regenboogeffect krijgt. Versier met geraspte kokos, plakjes aardbei en banaan.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.