Gefrituurde kip is heerlijk, maar soms wat lastig eten. Deze fried chicken bites zijn een handzame snack en zo makkelijk om te maken! Je moet alleen wel even de frituurpan klaarzetten.
Zo maak je deze fried chicken bites met romige sriracha-mayo
Ik kies voor kipdijfilet voor deze fried chicken, omdat die nét wat sappiger blijven dan kipfilet.
Je serveert deze fried chicken bites met een romige sriracha-mayo. Deze pittige saus is sowieso een aanrader om vaker te maken; heerlijk bij zoete aardappelfrietjes, bijvoorbeeld.

Fried chicken bites
Ingrediënten
- 250 ml karnemelk
- 400 g kipdijfilet in bite-size stukken
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 1 el sriracha of naar smaak
- 4 el mayonaise
- 100 g bloem
- 2 tl baharat
- olie om in te frituren
Bereidingswijze:
- Schenk de karnemelk in een mengkom. Voeg de blokjes kip, zout en peper toe en roer door. Laat 1 uur marineren in de koelkast. Meng intussen de sriracha door de mayonaise en zet in de koelkast.
- Verhit een frituurpan met olie tot 180 °C.
- Doe de bloem in een diep bord en roer er de baharat, wat zeezoutvlokken en peper doorheen. Haal de kipblokjes uit de karnemelk en laat ze even uitdruipen in een vergiet. Wentel de kipblokjes door de gekruide bloem – zorg dat ze goed bedekt zijn.
- Frituur de kip in porties circa 5 minuten in de hete olie rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie. Laat ze uitlekken terwijl je de rest van de kip frituurt.
- Bestrooi de chicken bites indien gewenst met wat extra zeezoutvlokken en serveer ze met de romige sriracha-mayo.
- Tip: Je kunt de al gefrituurde kip warmhouden in een oven op 170 °C.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.