Favorieten week 52

Dit is het verschil tussen champagne, crémant, cava en prosecco

Mijn wekelijkse favorieten! Letterlijk één van mijn favoriete artikelen. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keuken-, woon- en tuin tools die ik heb ontdekt.

Deze week bereid ik me voor op een knallend O&N. Jij ook? Goed nieuws, ik deel mijn favoriete must haves voor oud en nieuw met je. 

Oliebollen party 

1. ijsschep voor oliebollen

Ijsschep

Oliebollen: wat mij betreft echt onmisbaar tijdens oud en nieuw. Maar ehh… een perfect ronde oliebol… kan dat? Zeker! Het enige wat je daar voor nodig hebt, is een ijsschep en een overheerlijk oliebollen recept

Deze ijsschep gebruik ik onder andere voor dit easy donut oliebollen recept of voor mijn basis oliebollen recept

@miljuschka

Zin in oliebollen, maar dan echt snel? Dat kan! Deze donut oliebollen maak je binnen 15 minuten en zijn echt om te smullen 🌟 #oliebol #donut #food

♬ origineel geluid – Miljuschka Witzenhausen

2. Een mooie etagère 

etagere

Van die oliebollen waar ik het net over had, maak ik altijd een hele boel. Ik vind het dan altijd wel handig ze op een mooie etagère te serveren, zodat alles, maar dan ook écht alles erop past. Dit is mijn persoonlijke favoriet. De opstaande rand is heel fijn, want dit zorgt ervoor dat ze er niet afvallen. 

3. Glitter & glamour

Glitter dust

Ik zie de laatste tijd overal van die gouden decoratie dust voorbijkomen. Ik kon het niet laten en heb het ook maar aangeschaft. Ik strooi het over mijn oliebollen, maar het is ook erg mooi over taarten bijvoorbeeld. Het maakt van ieder hapje, een feestelijk hapje. 

Cheers!

4. Champagne o’clock

wijnkoeler

Wat past er nu beter bij het nieuwe jaar inluiden dan met een heerlijk glas Champagne? Ik zet hem vast klaar in deze bucket met lekker veel ijs erin zodat ik na het aftellen niet naar de koelkast hoef te rennen. Deze is lekker ruim en staat heel stoer op tafel. 

5. De allermooiste glazen

Champagne glazen

Nog iets wat niet mag ontbreken: een mooi glas! Dit zijn mijn favoriete glazen.

En door naar de cocktails 

6. Ice ice baby

ijsblokjesmaker

Naast de nodige champagne, ben ik ook gek op lekkere cocktails. En wat mij betreft moet een cocktail lekker koud zijn, ook al is het hartje winter. Ik zorg daarom altijd voor een nodige hoeveelheid ijs. Met deze ijsblokjesmaker is dat nog nooit zo makkelijk geweest. 

7. Shake it baby

Cocktail set

 

Ik was laatst op zoek naar een set met alle cocktail benodigdheden. En oh, ik heb het gevonden hoor; een prachtige set met alles wat je nodig hebt voor de perfecte cocktail. Van een cocktailshaker, tot een cocktailstamper en van een schenktuit tot een mooie houten standaard waar je alles in zet. Wat wil je nog meer?

Een van de lekkerste cocktailrecepten check je hieronder, toen ik nog geen cocktail shaker had, haha! Zo blij dat ik ‘m nu wel heb. 

@miljuschka

♬ origineel geluid – Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.