Ik deel in het cheesecakeboek niet alleen mijn favoriete recepten, maar ook het verhaal achter mijn liefde voor deze iconische taart. Vandaag presenteer ik jullie met grote trots een exclusief voorproefje. Deze cheesecake met granaatappel, heeft een romige vulling, een knapperige bodem en een frisse granaatappeltopping. De perfecte balans tussen zoet en zuur. En het mooiste van dit allemaal? Het is volledig notenvrij én vegetarisch, dus vrijwel iedereen kan hiervan genieten!
De Cheesecake Queen
Ik kan eindeloos praten over cheesecake. Mijn liefde voor deze taart groeide met de jaren, ik begon met het delen van mijn creaties op Instagram en ik werd al snel ‘De Cheesecake Queen’ genoemd. Cheesecakes waren overal, online en offline, en mijn recepten deelden het plezier van deze heerlijke taart met de wereld. Hoewel ik door mijn persoonlijke leven even afstand moest nemen van cheesecake, is mijn liefde nu sterker dan ooit! Daarom is er geen beter moment voor mij om mijn cheesecakeboek te lanceren. En ik kan jullie vertellen, het voelt geweldig om deze culinaire droom eindelijk waar te maken!
Ik zag wel dat je naar mijn cheesecake
In mijn boek ga ik je alles leren over cheesecake, denk aan de klassieke recepten tot aan spectaculaire varianten die je nog nooit eerder hebt gezien of geproefd. Cheesecake kan je op duizend verschillende manieren maken, net als pizza. De bodem, de vulling, en de topping kun je elke keer anders doen. Maar voor mij is de roomkaasvulling de kern van een goede cheesecake. Mijn boek staat vol met creatieve recepten die elk een feestje zijn, van een gevulde cheesecakebolus tot ijstaarten en zelfs bruidstaarten!
Cheesecake met granaatappel
Maar nu is het dan echt tijd om de keuken in te duiken. Ga snel aan de slag met één van mijn favorieten uit mijn cheesecakeboek: cheesecake met granaatappel. Deze romige en frisse cheesecake is echt perfect voor elke gelegenheid, en gegarandeerd een succes bij je volgende etentje. Neem snel een kijkje in de shop om het cheesecakeboek te bestellen, veel bakplezier!
Liefs, Mil.

Cheesecake met granaatappel
Ingrediënten
- 75 gr roomboter + iets extra om in te vetten
- 450 gr cranberry white chocolate chip cookies te koop bij de supermarkt
- 1100 gr roomkaas
- 225 gr witte basterdsuiker
- 2 el maizena
- 1 stuk limoen biologisch
- 5 stuks eieren
- 3 stuks gelatineblaadjes
- 7 stuks granaatappels
- 250 ml slagroom
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 130 °C (hete lucht 115 °C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Smelt in een steelpan de boter. Maal in de keukenmachine de cookies tot fijn kruim. Schenk de boter, terwijl de machine draait, erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm, druk goed aan en zet tot gebruik in de koelkast.
- Klop met de mixer in een kom 800 g van de roomkaas met 175 g van de basterdsuiker en maizena glad. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil fijn boven de kom. Pers de vrucht uit en voeg het sap ook toe. Klop een voor de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen, maar klop niet te lang door. Schep de room in de springvorm en laat 10 minuten staan.
- Zet een ovenschaal gevuld met kokend water op de bodem van de oven. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 1 uur en 30 minuten bleek en gaar. Hij mag in het midden nog een beetje lobbig zijn, maar niet vloeibaar. Zet de oven uit en laat nog 2 uur in de oven staan. Zet de ovendeur op een kier en laat zo nog 1 uur afkoelen. Laat vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
- Week de gelatine minimaal 5 minuten in ruim koud water. Halveer intussen 2 granaatappels, pers ze uit op de citruspers en schenk het sap door een zeef. Meet 200 ml sap af. Breng de helft van het sap met de rest van de basterdsuiker (50 g) aan de kook en roer van het vuur af de uitgeknepen gelatine erdoor. Roer tot het helemaal is opgelost. Voeg de rest van het sap toe en laat afkoelen tot het begint te geleren, maar nog wel vloeibaar is. Schenk de gelei op de cheesecake en laat nog 1 uur in de koelkast opstijven.
- Halveer intussen 4 granaatappels, pers ze uit op de citruspers en schenk het sap door een zeef. Meet 400 ml sap af. Doe het sap in een steelpan, breng aan de kook en laat inkoken tot ca. 1/3. Laat de siroop afkoelen in de koelkast.
- Klop de slagroom met de rest van de roomkaas (300 g), de kristalsuiker en het vanille-extract in de staande mixer met garde tot een stijve, luchtige massa. Giet al kloppend, in een dunne straal, de granaatappelsiroop erbij. Doe het mengsel in de spuitzak met platte (of ronde) spuitmond.
- Halveer de laatste granaatappel. Houd 1 helft boven een kom en tik met een houten lepel hard tegen de schil zodat de pitjes eruit vallen. Verwijder de springvorm en bestrijk de zijkant van de cheesecake met granaatappel-roomkaas. Duw de meeste granaatappelpitjes ertegenaan.
- Spuit de rest van de granaatappelroomkaas in sierlijke bewegingen, hoe jij het leuk vindt, over de cheesecake en versier met wat granaatappelpitjes.
- Shortcut: Gebruik kant-en-klaar granaatappelsap en ca. 300 g losse granaatappelpitjes!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.