Eiwitrijke romige tomatensoep

Waarom cottage cheese? 

Nu denk je misschien: “Cottage cheese in soep?” Ja! Het is een fantastische vervanger voor room. Het maakt je soep heerlijk romig, maar met een stuk minder vet en veel meer eiwitten. Dus eigenlijk maak je gewoon een topkeuze, zonder dat je iets aan smaak inlevert. En dat wil je, toch? 

Aan de slag!  

Verwarm je oven alvast voor op 200 graden, die gaat namelijk het werk voor jou doen! Leg je tomaten, sjalotten en knoflook op de bakplaat. Geef ze een goede scheut olijfolie en bestrooi met wat zout, peper, oregano, basilicum en een klein beetje chilivlokken. Dat geeft je soep een heerlijke smaakexplosie. Schuif ze voor zo’n 30-45 minuten de oven in, totdat de tomaten lekker zacht zijn en bijna uit elkaar vallen van smaak. Als de tomaten klaar zijn, gaat alles van de bakplaat in de blender. Voeg de balsamicoazijn, cottage cheese en kippenbouillon toe. Zet je blender op de hoogste stand en pureer alles tot een gladde, romige massa.  

Food Gezonde romige tomatensoep
Totale tijd45 minuten

Eiwitrijke romige tomatensoep

3.40 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 8 stuks middelgrote trosrijpe tomaten 
  • 2 stuks sjalotten, gepeld en in vieren gesneden
  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el balsamico azijn
  • 200 gr cottage cheese
  • 300 ml kippenbouillon
  • Verse bieslook (gehakt) ter garnering

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.  
  • Leg de tomaten, sjalotten en knoflook op de bakplaat en bestrooi met olijfolie, zout, zwarte peper, oregano, basilicum en chilivlokken.
  • Bak 30-45 minuten, tot de tomaten zacht zijn. Doe dan alles van de bakplaat in een blender.
  • Voeg de balsamicoazijn, cottage cheese en kippenbouillon toe en mix op hoge snelheid tot een gladde massa. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Verwarm de soep en schenk in kommen. Maak af met verse bieslook en nog een theelepel cottage cheese.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.