Eenpans-doperwtenstoof met lam

YouTube video

Griekse kipspiesjes met courgette
Totale tijd1 uur 20 minuten

Eenpans-doperwtenstoof met lam

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 300 g lamspoulet
  • zoutvlokken
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 bospenen in plakjes van 2 cm
  • 200 g vastkokende aardappels in grove stukken
  • 70 g biologische-tomatenpuree
  • 450 g doperwten diepvries
  • 850 ml kippenbouillon
  • kneepje citroensap
  • Griekse yoghurt voor erbij

Voor de vermicellirijst

  • 2 el neutrale olie
  • 4 el fijne vermicelli van durumtarwe
  • 350 g basmatirijst
  • 750 ml kippenbouillon

Bereidingswijze: 

  • Breng het lamsvlees royaal op smaak met zoutvlokken. Verhit de olie ineen grote pan met dikke bodem op hoog vuur en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees niet te snel om, zodat het vlees de kans krijgt omte karamelliseren en aan de pan te kleven: dat is waar de smaak zit. Bak het op deze manier tot het rondom mooi donkerbruin is. Dit duurt circa8 minuten. Voeg de ui, bospeen en aardappel toe en bak ze 5 minuten mee, tot ze iets zachter zijn. Voeg de tomatenpuree en bevroren doperwten toe en bak ze al omscheppend circa 1 minuut mee, tot alles is bedekt met een laagje tomatenpuree.
  • Schenk er zoveel van de kippenbouillon bij dat de doperwten net onderstaan, voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgenslaag en laat alles met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken. Haal het deksel van de pan, proef en breng op smaak met het citroensap en eventueel zout en peper. Laat nog 15-20 minuten onafgedekt koken, zodat er wat vocht kan verdampen en de saus iets inkookt.
  • Verhit intussen voor de vermicellirijst de olie in een steelpan en bak de vermicelli in circa 3 minuten al omscheppend goudbruin. Voeg de basmatirijst toe en bak hem 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat de vermicellirijst met het deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes koken
  • De stoof is klaar als het lamsvlees zacht is en uit elkaar valt. Voelt het vlees nog een beetje te taai, leg dan het deksel nogmaals op de pan en laat nog circa 10 minuten koken. Serveer de stoof met vermicellirijst en een klodder Griekse yoghurt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Eenpans-doperwtenstoof met lam

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.