Alles in één pan!
Wát een verademing: geen aparte pannen voor bouillon, noedels, groenten… Gewoon alles in één grote pan, deksel erop en de magie z’n werk laten doen. Terwijl jij alvast de tafel dekt. Minder afwas, minder gedoe. Precies wat je nodig hebt na een lange dag. En toch smaakt het alsof je uren hebt staan koken.
De smaak van gele curry
Gele currypasta is wat mij betreft het perfecte instapmodel voor mensen die net aan curry beginnen te wennen. Niet te pittig, wel lekker kruidig en aromatisch. Met kokosmelk erbij wordt het een zachte, romige saus waar jij bijna jouw vingers bij aflikt. Combineer dat met de noedels die alle smaken opzuigen, en je hebt echt een kom vol geluk. Een gele curry is dus voor echt iedereen lekker!

Probeer ze nu
Wat deze noedels zo fantastisch maakt? De mix van texturen. Die sappige sugarsnaps die net nog knapperig zijn. De zachte noedels die zich helemaal volzuigen met curry en bouillon. En dan die frisse, groene paksoi die het afmaakt. Elke hap heeft een beetje pit, een beetje zoet, een beetje bite. En dat allemaal met één vork, of nou ja, eetstokjes voor de liefhebber.
Nog een beetje extra
Deze curry noedels zijn een maaltijd op zich. Maar wil je het nog spannender maken? Dan zijn dit leuke extra’s om erbij te serveren:
- Een zachtgekookt eitje on top
- Gehakte pinda’s of cashews voor crunch
- Rode peper voor extra pit
- Restjes kip of tofu als je meer eiwitten wil
Serveer het in een diepe kom, zet je favoriete serie aan en geniet. Slurpen mag. Sterker nog: het moet.
Perfect voor meal prep
Maak vooral een dubbele portie, want deze noedels zijn de volgende dag nog lekkerder. Ze trekken extra in, worden nog romiger, en zijn dus top als lunch op werk of een snelle avondmaaltijd als je weinig tijd hebt. Mits je het redt om eraf te blijven na de eerste kom…
Geen tijd is geen excuus meer. Dit is jouw nieuwe go-to recept voor drukke doordeweekse avonden. Of als je gewoon geen zin hebt in de standaard boterham met kaas.

Eenpans curry noedels binnen 15 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of wok met deksel
Ingrediënten
- 10 gr gember
- 3 knoflooktenen
- 1 paksoi
- 2 el zonnebloemolie
- 300 gr sugarsnaps
- 300 gr gedroogde eiernoedels
- 2 el gele curry
- 300 ml kokosmelk
- 400 ml groentebouilon
- 20 gr koriander
Bereidingswijze:
- Snijd de gember en knoflook fijn. Haal de bladeren van de paksoi los en snijd in reepjes. Bewaar het witte en het groene gedeelte apart.
- Verhit de zonnebloemolie in de pan op middelhoog vuur. Bak de gember en knoflook 2 minuten.
- Doe de sugarsnaps, noedels, het witte gedeelte van de paksoi, currypasta, kokosmelk en groentebouillon in de pan en zet het deksel erop. Draai het vuur laag en kook tot de noedels gaar zijn, zo lang als aangegeven op de verpakking.
- Doe dan het groen van de paksoi erbij en schep alles goed door. Verdeel de koriander erover.
Tip!
- Recepten
- Curry recepten
- Eenpansgerechten
- Gezonde recepten
- Makkelijke recepten
- Noedel recepten
- Snelle recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.