Verschillende manieren
Het mooie aan ijskoffie is dat je het op verschillende manieren kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van cold brew koffie, waarbij je koud water gebruikt om de koffie te zetten. Dit leidt tot een minder bittere smaak dan wanneer je warm water gebruikt.
Ken jij deze truc al?
Maar een andere, vééééél makkelijkere, manier om ijskoffie te maken is met behulp van een Nespresso melkopschuimer. Want wist jij dat je dit apparaat ook koud melk kan laten opschuimen? Simpelweg de knop drie seconden langer vasthouden, tot het lampje blauw wordt et voilà, koud, romig melkschuim. Als jij vervolgens zorgt dat je altijd wat koffie-ijsblokjes in de vriezer hebt liggen, is ijskoffie zetten helemaal een eitje.
Trend of oeroud?
Als je denkt dat ijskoffie echt een trend van nu is, dan heb je het mis. In de 19e eeuw dronken ze het al in Algerije, waar het bekend stond als “café frappé”. In de jaren 50 werd het drankje steeds populairder in Amerika en sindsdien heeft ijskoffie zich verspreid over de hele wereld.
Anyway, ga dit maken. Want lekker, makkelijk en snel….dat wil je toch! Of probeer eens een Iced Latte (ijskoffie verkeerd) of een Fizzy Iced!

IJskoffie voor elke dag
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Vul een ijsblokjesvorm met koffie en zet dit in de vriezer.
- Vul je melkopschuimer met melk en schuim dit op (koud). Hoe? Houd de melkopschuimer een aantal seconde ingedrukt, zodra het lampje blauw wordt in plaats van rood, dat betekent dat de melk koud wordt opgeschuimd.
- Pak een groot glas. Vul deze met koffie-ijsblokjes en schenk de koude opgeschuimde melk erbij.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.