BBQ chili cheeseburger
Deze sappige burger met pittige chili en gesmolten kaas, maakt dit een burger die je niet snel zal vergeten. Het belangrijkste van dit gerecht zijn natuurlijk de burgers. Die wil je van goede kwaliteit hebben, zodat je mega juicy vlees krijgt. Ik haal de burgers daarom het liefste vers bij de slager of een vleesboerderij. De volgende stap is kaas. En nee, niet een plak kaas. Per broodje heb je vijf plakken cheddar nodig. Het lijkt misschien iets te veel van het goede, maar het is het echt dik en dubbel waard.
Geloof me maar op mijn woord: deze BBQ chili cheeseburger is elke calorie waard.

BBQ Chili Cheeseburger
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 250 ml slagroom
- 10 plakjes cheddar
- 2 hamburgerbroodjes
- 8 plakjes jalapeño pepers (uit pot)
- snuf peper
- snuf zout
- 4 verse hamburger
- boter om in te bakken
Bereidingswijze:
- Hak de rode peper fijn. Verwarm een steelpannetje en bak de rode peper kort. Voeg de slagroom toe en roer door. Het verwarmen doe je op laag vuur.
- Snijd 8 plakken cheddar in stukjes en voeg toe aan de room. Laat dit smelten op laag vuur en roer regelmatig door.
- Laat de kaassaus een klein beetje afkoelen, zodat de saus wat dikker wordt.
- Gril de verse hamburgers aan beide kanten op de barbecue en breng op smaak met een snuf peper en zout.
- Leg op twee van de vier burgers een plak cheddar, zodat dit nog mee kan smelten.
- Gril de hamburgerbroodjes kort aan beide kanten, tot dat ze knapperig zijn.
- Leg de onderkant van de broodjes op een bord. Leg vervolgens een hamburger met cheddar op de onderkant. Daar bovenop leg je nog een burger.
- Leg per broodje vier plakjes jalapeño op de bovenste burger en schenk er wat kaassaus overheen. Leg vervolgens de de bovenkant van de broodjes op de burgers.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.