BBQ Chili Cheeseburger

BBQ chili cheeseburger

Deze sappige burger met pittige chili en gesmolten kaas, maakt dit een burger die je niet snel zal vergeten. Het belangrijkste van dit gerecht zijn natuurlijk de burgers. Die wil je van goede kwaliteit hebben, zodat je mega juicy vlees krijgt. Ik haal de burgers daarom het liefste vers bij de slager of een vleesboerderij. De volgende stap is kaas. En nee, niet een plak kaas. Per broodje heb je vijf plakken cheddar nodig. Het lijkt misschien iets te veel van het goede, maar het is het echt dik en dubbel waard. 

Geloof me maar op mijn woord: deze BBQ chili cheeseburger is elke calorie waard.

Wat maakt deze burger zo bijzonder?

Het geheim zit ā€˜m in de perfecte balans tussen het vuur van de chili en de romigheid van de kaas. De chili geeft een lekkere kick, zonder te overheersen, terwijl de gesmolten cheddar die zachte, troostrijke laag toevoegt waar je steeds weer naar terug wilt. En dan die geur van de BBQ erbij… hemels!

Simpel maar zo lekker!

Dit recept bewijst dat je geen honderden ingrediĆ«nten nodig hebt om iets bijzonders te maken. De combinatie van goede kwaliteit rundergehakt, verse chili, knoflook en de juiste kruiden zorgt dat elke burger puur smaakt. Bovendien gril je ā€˜m direct op de BBQ, waardoor hij die onweerstaanbare rokerige smaak krijgt die je alleen buiten op de grill kunt creĆ«ren.

Perfect voor een zomerse avond

Zin in een maaltijd die zowel gezellig als krachtig is? Deze chili cheeseburger is de ster van je BBQ-feestje. Lekker met een frisse coleslaw, wat gegrilde mais en een goed glas rosƩ. Zo maak je van een gewone burger een feestje op je bord!

chili cheeseburger
Totale tijd20 minuten

BBQ Chili Cheeseburger

4.08 van 65 stemmen
Printen

Ingrediƫnten

2 personen
  • 1 rode peper
  • 250 ml slagroom
  • 10 plakjes cheddar
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 8 plakjes jalapeƱo pepers (uit pot)
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 4 verse hamburger
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze: 

  • Hak de rode peper fijn. Verwarm een steelpannetje en bak de rode peper kort. Voeg de slagroom toe en roer door. Het verwarmen doe je op laag vuur.
  • Snijd 8 plakken cheddar in stukjes en voeg toe aan de room. Laat dit smelten op laag vuur en roer regelmatig door.
  • Laat de kaassaus een klein beetje afkoelen, zodat de saus wat dikker wordt.
  • Gril de verse hamburgers aan beide kanten op de barbecue en breng op smaak met een snuf peper en zout.
  • Leg op twee van de vier burgers een plak cheddar, zodat dit nog mee kan smelten.
  • Gril de hamburgerbroodjes kort aan beide kanten, tot dat ze knapperig zijn.
  • Leg de onderkant van de broodjes op een bord. Leg vervolgens een hamburger met cheddar op de onderkant. Daar bovenop leg je nog een burger.
  • Leg per broodje vier plakjes jalapeƱo op de bovenste burger en schenk er wat kaassaus overheen. Leg vervolgens de de bovenkant van de broodjes op de burgers.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.