Cake recepten

Dit recept valt onder

Cake met peren recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 min.
  • Bereiden 50 min.
  • P Aantal personen 8

Ingredienten

125 g amandelmeel

150 g zelfrijzend bakmeel

150 g boter zacht of gesmolten

150 g suiker

2 eieren

2 peren in stukjes

1/2 peer voor de bovenkant

1 el citroensap

Recept Cake met peren: bereidingswijze

Zondag Bakdag!! Cake met peren uit mijn tuin die uit de boom zijn gevallen na de storm. En omdat ik de zomer nog niet wil loslaten: met heerlijk pecan karamel vanille-ijs erbij. Fantastische combo

Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier en zet apart.

Klop de boter en suiker samen en voeg de eieren toe. Voeg de droge bestanddelen toe en klop het tot een geheel. Voeg op het laatst de citroensap nog toe. De stukjes peer schep je erdoor met een lepel. Snij van een peer twee plakken uit het midden en verwijder de pitjes

Doe je beslag over in de cakevorm en druk de twee peer stukken in de bovenkant. Zet in de oven voor ongeveer 50-60 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.

Serveer de cake met 1 of 2 bolletjes pecan karamel vanille ijs.

Nog meer lekkers