Bramen wine slush spoon

Welke wijn heb je nodig?

Ik drink niet vaak. Maar áls ik het doe, dan kies ik altijd voor kwaliteit. Wijn is er natuurlijk in talloze variaties, de een een stuk lekkerder dan de ander. En hoewel ik inmiddels zo mijn favorietjes heb, ben ik uiteraard geen expert op dit gebied. Hiervoor vertrouw ik dan ook compleet op de adviezen van mensen zoals wijnschrijver Esmee Langereis, die wel echt alles weten van wijn. Omdat je voor dit recept de rosé mengt met cassis, kun je het beste kiezen voor een droge rosé. Eentje gemaakt van merlot bijvoorbeeld. En het is helemaal niet nodig om hier een hele dure fles rosé voor te kopen – in tegendeel zelfs – maar koop er wel eentje die echt lekker is, want dat maakt wel degelijk een verschil.

Bramen wine slush 0.0

Deze bramen wine slush is eigenlijk een winterse variant op de zomerse frosé. Want waarom zou je bevroren dingen alleen in de zomer mogen drinken? Net als frosé is het maken van deze slush supersimpel. Je moet alleen je planning even strak hebben, want de slush moet nog een paar uur de vriezer in voor deze klaar is om geserveerd te worden. Wil je dit drankje liever alcoholvrij serveren? Vervang de rosé dan door een alcoholvrije versie of door een niet al te zoete frambozensap.

Tip: geen zin om zelf ijsje te maken? Koop een water fruitijsje in de winkel en steek die in het glas.

Bramen wineslush
Totale tijd8 uur 15 minuten

Bramen wine slush

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen
  • 125 g bramen
  • 375 ml rosé
  • 800 ml cassis
  • 2 el limoensap
  • 2 limoenen rasp
  • 2 el suiker
  • 4 takjes munt

Bereidingswijze: 

  • Pureer met een staafmixer 75 gram bramen samen met de rosé en 250 ml cassis in een hoge maatbeker. Schep de bramenrosé over in een plasticbakje met deksel (ca 20x15cm). Zet een nacht in de vriezer.
  • Maak de bramen cassis ijsjes. Pureer hiervoor met een staafmixer 50 gram bramen samen met 150 ml cassis in een hoge maatbeker. Roer het limoensap er door. Verdeel de bramencassis over 4 ijsvormpjes. Stop in elk vormpje een paar hele bramen. Steek de ijsstokjes in de vormpjes en zet ze in een nacht in de vriezer.
  • Maak het suikerrandje op het glas. Rasp de limoenen en meng met de suiker op een bord. Bevochtig de randjes van de glazen met water of wat limoensap. Zet het glas op zijn kop in de limoensuiker en keer om. Maak zo alle randjes en laat drogen voordat je de glazen vult.
  • Haal de bramenrosé uit de vriezer, laat 5 minuten staan en haal het daarna met een vork los en prak tot een slush. Verdeel de slush over 4 glazen, schenk er per glas 100 ml cassis bij steek in elk glaasje een takje munt.
  • Haal de ijsjes uit hun vormpje, help ze eventueel door de vormpjes kort in heet water te houden. Zet de ijsjes op z’n kop in de glaasjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Bramen wine slush

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.