Alle blogs

Weekmenu #2 – budget

Blogs — 03 april 2020
Door Miljuschka Witzenhausen

Sharing is caring!

Weekmenu met het budget in gedachten

Het eerste weekmenu wat vorige week vrijdag online is gekomen was een doorslaand succes! Heel fijn dat het zo warm is ontvangen. Een van de meest gehoorde vragen was of er de mogelijkheid is om een recept op een makkelijke manier te printen. Die was er tot nu nog niet, maar goed nieuws; vanaf nu gaat dat voor elk nieuw recept dat online komt en met enige vertraging ook voor alle oudere recepten.

Budget vriendelijk

We hebben ons best gedaan om deze week wat meer op het budget te letten. Want dat kunnen we in deze tijden allemaal wel gebruiken! Voor meer budgettips check ook meteen even dit artikel met mijn tien budgettips.

Maandag – meatless monday

Voor meatless monday hebben we dit keer een heerlijke pasta met doperwtjes en sugar snaps, wat binnen no time op tafel staat.

Pasta uit de voorraadkast

Pasta met pesto en erwtjes

Dinsdag – Zoet zure kip

Zoet-zure kip

Nog een budgetvriendelijke topper is de zoet-zure kip. Het is een makkelijk te maken recept en de meeste ingredienten heb je ongetwijfeld al in huis. Heb je nu geen paprika bij de hand denk dan ook eens aan het gebruiken van bijvoorbeeld sugar snaps of peultjes. Het is wel lekker als het knapperig is dus sugar snaps heeft mijn voorkeur.

Woensdag – Mexicaanse limoenkip

Ter ere van mijn nieuwe Mexico programma mag een Mexicaans recept natuurlijk niet ontbreken in het menu van deze week! Deze Mexicaanse kip met limoen en koriander is een klassieker in Mexico en de moeite waard om te maken.

Limoen kip met koriander

Donderdag – Uiensoep

Als er een gerecht is wat bijna altijd budgetvriendelijk is, dan is het wel soep. Soep in alle soorten en maten en deze uiensoep is echt heerlijk. Maak er meteen een grote pan van en vries het in gedeeltes in dan kun je ook voor de volgende week snel een gerecht op tafel toveren.

Vrijdag – foe yong hai

Foe yong hai haalde je vroeger wellicht vaak op vrijdag bij de Chinees. Maar hoewel dat wellicht nog steeds mogelijk is, kun je beter deze homemade foe yong hai variant eens proberen. Lekker knapperig en een stuk gezonder dan de variant van je lokale Chinees. Eet het met een grote groene salade voor een complete maaltijd.

Zaterdag – Thaise curry

Vegan curry recept

Deze heerlijke Thaise curry is vegan en zit bommetje vol met heerlijke groentes. Een ideaal gerecht voor een weekend. Je kunt het jezelf makkelijk maken en genoeg maken voor de zaterdag en de zondag of je kunt extra maken en de extra porties invriezen voor later. Uiteindelijk is het zo dat grotere porties altijd voordeliger zijn.

Paaskoekjes

Deze super eenvoudige koekjes zijn heerlijk om in het weekend met de kids te bakken! Leuk klusje voor de zaterdagmiddag!

Paaskoekjes

Zondag – Spruitjes maar dan anders

Misschien niet meteen wat je in gedachten had voor een lekker gerecht op de zondag maar dit spruitjes gerecht is echt de moeite waard om eens te proberen. Het is lekker, spruitjes zijn goedkoop en het zorgt meteen voor wat extra vitamines. Die kunnen we allemaal in deze tijd wel gebruiken.

Ben je echt geen fan van spruitjes en moet je er niet aan denken om dit gerecht te maken? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor bijvoorbeeld dit spareribs gerecht. Vergeet niet om daar nog wat groente aan toe te voegen voor een volledige maaltijd.