Frisse salade met venkel en karnemelkdressing
Frisse salade met venkel
Het weer is de laatste tijd een beetje onvoorstelbaar. Lastig als je een barbecue aan het plannen bent met de familie en niet zeker weet of het weer het wel toelaat.
Deze frisse salade met venkel is weliswaar heerlijk bij een barbecue maar kun je ook prima eten als het plenst van de regen. Multifunctioneel dus.
Karnemelkdressing
De held van deze salade is de karnemelkdressing. Lekker pittig met wat geraspte mierikswortel erdoor en in combinatie met de karnemelk is het echt een zomerse salade.
Ik hou ervan om hieroverheen wat kaassnippers te strooien. Dat geeft het een lekker zout smaakje en in combinatie met die karnemelkdressing ga je deze vaak maken in de zomer!
Frisse salade met venkel en karnemelkdressing
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 venkelknol in dunne schijfjes gesneden
- 1 appel in blokjes
- 75 gr rucola
- 50 gr pecannoten grof gehakt
- 2 el granaatappelpitjes
- 1-2 el Parmezaanse kaas snippers
Dressing
- 125 ml karnemelk
- 1 el zoete azijn appelcider bv
- 1 el mierikswortel gemalen (uit een potje)
- zeezout
- verse zwarte peper
Instructies
Instructies
- Voor de dressing doe je de karnemelk, azijn en de mierikswortel bij elkaar in een kommetje, Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Voor de salade meng je de groenten met de appel, dressing en pecannoten.
- Serveer de salade met de granaatappelpitjes en de kaassnippers voor eroverheen.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.