5x Food series om te bingen

Categorieën: Blogs

Het weekend staat weer voor de deur! Trek je lekkerste pyjama aan, pak een dekentje erbij en chill! Met deze heerlijke food series ben je wel even zoet. 

1 – Street Food: Asia

Een paar jaar geleden vloog ik naar Vietnam voor mijn tv-progamma Miljuschka’s Street Food Vietnam. Ik vond het mind blowing! Helaas kunnen we er nu niet naartoe, maar door Street Food Asia zitten we alsnog watertandend voor de tv. In deze 9-delige serie gaan ze opzoek naar de lekkerste Aziatische streetfood gerechten. Alle afleveringen gezien? Seizoen 2 in Latijns-Amerika is ook een aanrader!

2 – Ugly Delicious

Kookheld David Chang zorgt er met zijn serie Ugly Delicous voor dat we nog meer (reis)honger krijgen. Samen met wat vrienden onderzoekt hij verschillende eetculturen en reist hij de wereld over op zoek naar de lekkerste gerechten. Er staan 2 seizoenen online vol met humor en aanstekelijk enthousiasme. 

ugly delicious

3 – Salt Fat Acid Heat

Als je deze serie nog niet gezien hebt, móét hij echt op je lijstje. In Salt Fat Acid Heat leert chef-kok en culinair journalist Samin Nosrat hoe je de 4 basisbeginselen zout, vet, zuur en hitte goed gebruikt, waardoor je elk gerecht lekker kan bereiden. Alleen al door het enthousiasme en de oprechte passie van Samin wil je deze 4-delige serie blijven kijken.

salt fat acid heat

4 – Somebody feed Phil

Somebody Feed Mil Phil! In deze documentaire neemt Phil Rosenthal je mee op zijn culinaire reis over de hele wereld, waarin hij alles eet wat hij tegenkomt en de meest geweldige ontmoetingen heeft. Een heerlijke feel good serie waarvan maar liefst 4 seizoenen op Netflix staan. 

somebody feed phil

5 – Breakfast, Lunch & Dinner

Ook zo’n fan van David Chang na Ugly Delicous? Dan wordt Breakfast, Lunch & Dinner de volgende op je kijklijst. Elke aflevering heeft David een andere bekende gast, waarmee hij op foodtrip gaat naar een plek op de wereld. Daar ontdekken ze samen het eten, de cultuur en praten ze over van alles en nog wat. Ik ben er dol op!

breakfast lunch diner

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!