Weekmenu week 7

Daar ben ik weer! Met een heerlijk, gloednieuw weekmenu. We gaan er deze weer een feestje van maken in de keuken. Van hartverwarmende klassiekers tot snelle toppers: ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld! Kijk snel verder en probeer alles uit! Dus trek dat schort aan, zet je favoriete playlist op, maak je boodschappenlijstje in orde en let’s cook! 

Maandag – Traybake met zoete aardappel en feta

Traybake met zoete aardappel en feta

Maandag is altijd een dag waarop we het onszelf een beetje makkelijk mogen maken. En hoe kan dat beter dan met een traybake?! Alles op een bakplaat, oven in en klaar! Deze versie met zoete aardappel, feta en frisse kruiden is een echte winnaar. De aardappels worden lekker gekarameliseerd, de feta smelt net genoeg om heerlijk romig te worden, en de kruiden geven alles een heerlijke kick. Makkelijk, voedzaam en superlekker! 

Traybake met zoete aardappel en feta

Dinsdag – Winterse minestrone

winterse minestrone

Op dinsdag warmen we onszelf lekker op met een kom dampende minestrone. Een soep vol wintergroenten, bonen en heerlijke kruiden die je van binnenuit verwarmt. Perfect voor die koude dagen waarop je zin hebt in iets voedzaams, maar niet uren in de keuken wilt staan. Serveer met een lekker stuk knapperig brood en je hebt een complete maaltijd die je helemaal gelukkig maakt! 

Winterse minestrone

Woensdag – Nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen

Nasi bloemkoolrijst

We gaan de woensdag knallend door met een lekkere, lichte nasi goreng. Maar dan nét even anders, want we maken ‘m met bloemkoolrijst! Zo krijg je een bord vol groenten binnen zonder dat je het doorhebt. De garnalen geven die lekkere bite en samen met de kruiden en een gebakken eitje bovenop wordt het een gerecht waar je van blijft eten. Makkelijk, snel en gezond: win-win-win! 

Nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen

Donderdag – Paddenstoelen bourguignon met romige aardappelpuree

Paddenstoelen bourguignon

Donderdag is perfect voor comfortfood, en wat is er nou lekkerder dan een stoofpot?! Deze paddenstoelen bourguignon is een vegetarische twist op de Franse klassieker. Bomvol umami-smaken en geserveerd met een fluweelzachte aardappelpuree waar je het liefst in zou willen wonen. Serveer ‘m met een lekker glas wijn (het is tenslotte bijna weekend) en geniet van een avondje ultiem tafelen. 

Paddenstoelen bourguignon met romige aardappelpuree

Vrijdag – Pasta Alfredo

Pasta Alfredo miljuschka

Vrijdag = pastadag! Ja, dus geen patatdag. En deze klassieke Pasta Alfredo is romig, cheesy en precies wat je nodig hebt na een lange week. Een simpele saus van boter, knoflook, room en Parmezaanse kaas tovert jouw bord spaghetti om tot een ware traktatie. Extra lekker met een frisse salade erbij en een goed glas witte wijn. Want hé, het is vrijdag, we mogen genieten! 

Pasta Alfredo

Zaterdag – Volkorenquiche met bietjes

Volkorenquiche met bietjes

Zaterdag is het perfecte moment om iets speciaals te maken. En deze volkorenquiche met bietjes is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook nog eens een feestje om te eten! De bietjes zorgen voor een lichtzoete, aardse smaak, en de volkorenbodem maakt ‘m lekker voedzaam. Perfect voor een weekendbrunch of een gezellig etentje met vrienden. Serveer met een frisse salade en je hebt een topper van een maaltijd. Ideaal voor de zaterdag als je het aan mij vraagt!  

Volkorenquiche met bietjes

Zondag – Sticky brownies met fudge en marshmallow fluff

Sticky brownies met fudge en met marshmallow fluff

Zondag is het ultieme cheatday-moment, want zondag is bakdag. Deze sticky brownies met fudge en marshmallow fluff zijn pure verwennerij. Kleverig, smeuïg en belachelijk lekker. Serveer ze warm met een bolletje ijs en je hebt het perfecte dessert voor een knusse zondag. Dit wordt sowieso een nieuwe favoriet!  

Sticky brownies met fudge en marshmallow fluff

Als dat geen week vol met lekker is, dan weet ik het ook niet meer! Ik heb mijn best gedaan en nu is het aan jezelf. Ga ervoor! Maak er een knaller van een week van. Wees trots op jezelf en geniet. Liefs van mij!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.