Weekmenu week 51

Lieve allemaal,  

De een-na-laatste van het jaar is dan echt aangebroken, en dat vraagt om een mix van overheerlijke recepten, nog even een tikkeltje gezond en niet te zwaar op de maag. Natuurlijk sluiten de week af met een geweldig bakrecept, een echte kersttopper: zelf je eigen kerststol bakken! Met deze geweldige recepten ga je gegarandeerd een topweek tegemoet en blijft er genoeg ruimte over voor alle voorbereidingen van de feestdagen die eraan komen. Ik kan niet wachten, dit gaat smullen worden en vergeet vooral niet… Geniet van deze tijd van het jaar!  

Maandag – Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Zoete aardappel prei traybake miljuschka

Op maandag kunnen we allemaal een beetje extra liefde gebruiken. Deze traybake levert precies dat. Je combineert de zachte zoete aardappel met de hartige bite van spekjes en laat de oven vooral het werk doen. De prei karameliseert heerlijk en die gesmolten kaas erbovenop… mmm, dat maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Terwijl de traybake in de oven staat, kun je lekker bijkomen van de dag. Maak er eventueel nog een lekkere frisse salade bij. Genieten maar!  

Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Dinsdag – Heerlijke rundergoulash

rundergoulash

Dinsdag blijft de ideale dag voor even lekker warm comfortfood. Deze traditionele rundergoulash laat je keuken urenlang geuren alsof je in een knusse, warme berghut zit. Denk aan malse stukjes rundvlees die smelten in je mond, een krudige saus die je opslurpt met brood of rijst, en dat warme gevoel van thuis. De rode paprika en ui zorgen voor een zoetige twist, terwijl de paprikapoeder en een snufje karwijzaad de smaak naar een nog hoger niveau tillen. Dit gerecht vraagt om tijd, maar geloof me: het is de moeite waard.  

Heerlijke rundergoulash

Woensdag – Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen miljuschka

Halverwege de week is het tijd voor nog even een vleugje luxe. Deze tagliatelle met garnalen zet je in een handomdraai op tafel, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Dat hoeft dan gelukkig niet in de week voor alle drukke feestdagen, ik bespaar je nog even! De romige saus met een hint van knoflook en citroen maakt het fris, terwijl de sappige garnalen zorgen voor een echte smaaksensatie. Perfect als je een beetje glamour aan je woensdagavond wilt toevoegen. Serveer met een heerlijk glas witte wijn (want waarom niet?), en vergeet geen vers geraspte Parmezaanse kaas over de pasta te strooien.  

Tagliatelle met garnalen

Donderdag – Maaltijdsalade met broccoli en feta

Maaltijdsalade met broccoli

Ik denk dat we allemaal ook nog een tikkeltje balans willen hebben deze week. Daarom is deze maaltijdsalade een echte knaller! Denk aan knapperige broccoli, romige feta, en een dressing met een frisse twist. Perfect om wat vitamientjes binnen te krijgen en je lichaam te voeden voordat alle gekte gaat beginnen. Maar hé, gezond betekent zeker niet saai! Deze salade zit boordevol smaak en textuur en is ideaal als lichte maaltijd of goede lunch. Serveer met een stukje brood voor wat extra bite, of gooi er wat geroosterde nootjes overheen voor een crunch 

Maaltijdsalade met broccoli en feta

Vrijdag – Tomatensoep

tomatensoep

Vrijdagavond, dat schreeuwt om eenvoud en gezelligheid. Maak een grote pan van deze tomatensoep en laat je hele huis ruiken naar die overheerlijke geur van warmte. Dit recept is heerlijk, klassiek, met sappige tomaten, ui en een vleugje basilicum voor die Italiaanse vibe. Perfect met knapperig stokbrood en een lik kruidenboter. Dit gerecht is ideaal om het weekend in te luiden. Easy peasy, maar oh zo lekker!  

Tomatensoep

Zaterdag – Mexicaanse kipburger

Mexicaanse kip burger

Zaterdagavond gooi ik er nog even wat spice in! Deze Mexicaanse kipburger is sappig, kruidig en vol smaak. Denk aan mals kippengehakt, op smaak gebracht met komijn, paprika en een vleugje chili. Top de burger af met een frisse guacamole, een plakje tomaat en een beetje limoensap. Serveer met lekkere zoete aardappelfrietjes en een pittige dipsaus. Of je nu lekker op de bank ploft met een serie of wat vrienden over de vloer hebt, dit gerecht is sowieso een schot in de roos.  

Mexicaanse kipburger

Zondag – Kerststol bakken

kerststol

Op zondag gaan we echt de kerstspirit in huis halen! Wat is er gezelliger dan zelf een kerststol bakken? Van het kneden van het deeg tot het vouwen van die heerlijke amandelspijs erin: dit recept is een feestje om te maken en om te eten. Zet wat kerstliedjes op, haal warme chocolademelk erbij en laat je keuken zich vullen met de geur van kaneel, citroen en versgebakken brood. Serveer de stol met een likje roomboter en geniet van het ultieme kerstgevoel.  

Kerststol bakken

En zo ben je helemaal klaar om de een-na-laatste week van 2024 vol smaak en gezelligheid door te brengen. December is een maand van reflectie en verbinding. Dus terwijl je staat te koken, bakken of roeren, neem een moment om te genieten van wat écht belangrijk is: de mensen om je heen en de herinneringen die je samen maakt. 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.