Rust

M: ‘Hi mam.’

A: ‘Hi, lieverd.’

M: ‘Wat ben je aan het doen?’

A: ‘Een eitje aan het scheiden.’

M: ‘Het is half twee ’s nachts, ga je nou nog eieren eten?’

A: ‘Nee, ik ben even iets aan het uitproberen. Wacht even, blijf hangen. Ja, verrek het werkt! Geweldig!’

M: ‘Wat werkt? Met een leeg waterflesje?’

A: ‘Ja, ik was op zoek naar een boek en toen kwam ik dit tegen, laat me even kijken hoe het heet. Hier heb ik het, ‘Life Hacks, een boek met 200 manieren om je leven eenvoudiger te maken’ van Sarah Devos.’

M: ‘Oh, en?’

A: ‘Daar staat een manier in om eieren te scheiden, dus ik dacht, dat probeer ik even. En het lukt dus!’

M: ‘Ja maar, hoe heb je het gedaan dan? Dat ei scheiden.’

A: ‘Heel simpel. Ei gebroken. Leeg plastic waterflesje ietsje indrukken, opening van het flesje over het eigeel plaatsen, flesje iets loslaten en floep hij zuigt het eigeel zo naar binnen. Je moet wel even leren hoeveel zuigkracht je uitoefent op het eigeel. Doe je te veel dan gaat de dooier stuk. Maar met beleid floep je hem er heel in en er heel weer uit.’

M: ‘Grappig. Hoeveel eieren heeft dat uitproberen je gekost?’

A: ‘Twee maar, ik voelde het snel aan. En die twee kluts ik nu even met wat melk erdoor en zijn het ontbijt voor straks.’

M: ‘Oh lekker, wentelteefjes! Goh, mam, daar heb je er in je leven wat van gebakken!’

A: ‘Nogal maar het is wel anders om ze voor je familie en vrienden te bakken dan alleen voor jezelf. Ik weet niet. Smaakt toch anders.’

M: ‘Smaak is een beleving. Franse kaas aan tafel met zijn allen op een zonnig terras met uitzicht over een Frans heuvellandschap smaakt heel anders dan Franse kaas op een druilerige ochtend in je eentje in weet-ik-veel-waar-je -zit.’  

A: ‘Klopt. Maar gewoon wat extra suiker en dan smaakt het leven net zo zoet. Wil je nog een Life Hack horen?’

M: ‘Kom maar door!’

A: ‘Plasticfolie rond de bovenkant van een tros bananen, houdt de bananen wel vijf dagen langer vers. En ze schijnen minder snel bruin te worden als je ze los van elkaar bewaart. Maar het boek gaat niet alleen over eten. Er staan ook veel handige schoonmaaktips in, zoals je barbecue rooster schoon maken met een prop aluminiumfolie en citroensap. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Echt heel nuttig. Verrassend ook. Leuk. Waarom ben je eigenlijk nog zo laat op?’

M: ‘Ik ben net pas klaar met werken. Iedereen slaapt dus ik dacht ik bel jou even. Jij bent toch altijd wakker.’

A: ‘Is er iets dan?’

M: ‘Nee, niets. Het is lekker stil in huis, niemand die aan me trekt, dus heb ik even rustig de tijd voor mijn moedertje. Hoor!………. Hoor je? Stilte.’

A: ‘Ja, heerlijk die rust…’

M: ‘Zo fijn. Daar kan geen wentelteefje tegen op. Zelfs die van jou niet.’

A: ‘Nou, hang mij dan maar op en geniet van de stilte om je heen. Euhh, ik wil geen spelbreker zijn maar hoor ik Bo’tje nou piepen?’

M: ‘Ja hoor! Het is weer gedaan met de rust.’

A: ‘Haha. Is het niet je man, zijn het niet de kinderen, dan is het wel de hond’ 

M: ‘Maakt niet uit, ik heb toch tien hele minuten intens kunnen genieten.’

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.