Hachee stoofvlees
Traditioneler dan hachee, gaat bijna niet. Hachee is een Nederlands gerecht dat lijkt op een stoofpot. Het bestaat meestal uit rundvlees, uien en soms andere groenten zoals wortelen en heel soms appels. Het gerecht wordt langzaam gekookt met een rijke jus gemaakt van een combinatie van bouillon, azijn en specerijen zoals kruidnagel en laurierblaadjes. Het wordt geserveerd met aardappelpuree, rijst, of macaroni. Hachee staat bekend om zijn stevige en geruststellende smaken, waardoor het een populair gerecht is, vooral tijdens koudere maanden in Nederland.
Patatje stoofvlees

Patatje hachee stoofvlees
Ingrediënten
Patatje hachee stoofvlees
- 800/900 gr riblappen
- 6 uien middelgroot
- 2/3 el olijfolie
- 20 gr roomboter
- 3 el schenkstroop
- 4 el rode wijnazijn
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 laurierblaadjes
- 600 ml rundvleesbouillon
- 4 el bloem
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 4 porties patat naar keuze: frituur, oven, airfryer, ca. 1,5 kg
- Peper en zout
Coleslaw
- 6 radijsjes
- 1/4 rode kool
- 1/4 witte kool
- 1 kleine rode ui
- 25 gr wortel julienne gesneden
- 3 el mayonaise
- 3 el yoghurt
- 1/2 citroen
- 2 takjes dille
- 2 takjes peterselie
Bereidingswijze:
- Dep de riblappen droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met peper en zout. Snijd ze vervolgens in grove stukken.
- Verhit 2-3 eetlepels olijfolie en de boter in een stoofpan en bak de stukken riblappen, in een enkele laag rondom bruin (2-3 minuten per kant op hoog vuur). Haal het vlees uit de pan en leg het even apart.
- Haal de schil van de uien en snijd ze in ringen. Zet de helft van de ringen even apart. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe aan de pan en bak de helft van de uienringen 6-8 minuten op laag vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het vlees terug in de pan bij de uien. Voeg de stroop, rode wijnazijn en bruine basterdsuiker toe. Schep alles goed om zodat het vlees bedekt is met de saus. Schenk voorzichtig de rundvleesbouillon in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Steek de laurierblaadjes tussen het vlees en laat ca. 3 uur op laag vuur, met de deksel op de pan, sudderen tot het vlees uit elkaar valt.
- Snijd voor de coleslaw de rode kool en witte kool in dunne reepjes en rode ui in dunne ringen. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng in een grote kom de mayonaise en yoghurt. Voeg het sap en rasp van de citroen toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden groenten en julienne wortel toe en meng goed. Voeg tot slot de fijngehakte dille en peterselie toe en meng alles opnieuw. Bewaar in de koelkast tot het vlees klaar is.
- Bereid wanneer het vlees klaar is de patat. Haal ze opzijgezette uienringen los van elkaar. Vul een diep bord met de bloem, een diep bord met een losgeklopt ei en een bord met paneermeel. Haal de uienringen door de bloem, het ei en daarna door het paneermeel.
- Frituur de uienringen 2-3 minuten in hete olie tot ze knapperig zijn. In een frituurpan of gebruik een stevige pan waar je een flinke laag olie in verhit. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
- Schep de patat op de borden, verdeel het stoofvlees over de patat. Top af met coleslaw en de knapperige uienringen.
Tip
- Maak twee keer zoveel dressing en serveer er naast als saus voor de patat.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.