Miljuschka’s favorieten

Categorieën: Blogs

In deze nieuwe wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van gadget tot kookboek, van eetproduct tot keukentool. Zowel gloednieuwe dingen als oude bekenden. Enthousiast geworden? Via de links eronder kun je ze meteen bestellen!

Home Made Basics

Het nieuwe kookboek van Yvette van Boven liet even op zich wachten, maar o: wat is het een pareltje geworden! Hierin vind je zoveel nieuwe verrassende recepten, frisse fotografie en de kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van Yvette. Van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Echt een aanrader!

Homemade basics vind je hier.

Mooi initiatief: duurzame vis thuis bezorgd

Het is nu mogelijk thuis te koken met een selectie verse vis uit een verantwoorde ‘Good Fish box’ of een ‘Bijvangstbox’. De twee visboxen zijn een initiatief van ondernemer Nico Waasdorp, eigenaar van viswinkel Fish&Seafood Waasdorp en visleverancier Ecoseafood. Hij ervaart grote gevolgen van de COVID-19 uitbraak op zijn ondernemingen, want leveringen aan de horeca gaan niet door en klanten konden lange tijd niet meer terecht op zijn terras in de haven van IJmuiden. 

Om toch door te kunnen gaan met de verkoop, is Waasdorp gestart met de verantwoorde visboxen.

Een box bestellen? Via webshop www.viskoop.nl zijn ze te verkrijgen en na het plaatsen van je bestelling heb je de box binnen 24 uur in huis. Bezorging kan door heel Nederland!

YAYA Kombucha nu ook in blik

YAYA Kombucha is vanaf nu ook te koop in blik, onder andere bij Albert Heijn to-go en in de nieuwe webwinkel van YAYA Kombucha. Blik is beter voor de planeet en praktischer voor de winkel én voor jou. Het is namelijk gemaakt van aluminium, en dat kun je eindeloos recyclen, en die blikjes zijn een stuk lichter én makkelijk te stapelen in je koelkast. Mijn favoriete smaak is yuzu, die is gelukkig nu vast in het assortiment van YAYA. Lekker!

Meer info: https://shop.yayakombucha.com/nl/

Olijfhouten schalen

Deze prachtige schalen van Bowls and Dishes zijn gemaakt van olijfhout en perfect om hapjes op te serveren. Chips of nootjes, mini bruschetta of lekkere olijven bijvoorbeeld.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.