Miljuschka’s favorieten wk 26

Categorieën: Blogs

Miljuschka’s Favorieten

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van gadget tot kookboek, van eetproduct tot keukentool. Zowel gloednieuwe dingen als oude bekenden. Enthousiast geworden? Via de links eronder kun je ze meteen bestellen!

Over inpakken

In Over inpakken leren culinaire auteurs Meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Over inpakken laat je zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout en zelfs dierlijke materialen, en de aarde zelf. Hoe tof!

Wat kun je zoal verwachten? Denk aan recepten zoals parelhoen in blauwaderkool, zeebaars in zoutkorst, fazant in Drentse leem, een Amerikaanse clam bake en de legendarische Turducken (een kip, in een eend, in een kalkoen).

Het boek bevat zowel smakelijke recepten en technieken die voor elke thuiskok met een oven te maken zijn als avontuurlijke weekendprojecten. 

Het boek ligt nu in de boekwinkel voor € 34,99.

Speciale Dopper

De Dopper is een ideaal waterflesje voor onderweg, en ze kunnen ook nog eens in de vaatwasser! Deze editie heeft een speciale print voor het 150 jarig jubileum van de Bijenkorf. Daarnaast is deze in Nederland geproduceerde fles BPA-vrij, duurzaam en een deel van de opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten in Nepal.

Je koopt ‘m voor € 17,50 bij De Bijenkorf.

Cocktail to-go

De HEMA heeft iets nieuws: de cocktail to-go. Deze kun kun je, zoals de naam al aangeeft, gemakkelijk meenemen en is er in twee varianten: ‘the sour’ en ‘the bitter’. De zure variant bestaat uit citroen en groene appel en wordt in balans gebracht met basilicum. De bittere variant bestaat uit sinaasappel en granaatappel en wordt afgemaakt met Vermout. Proost!

Luxe kaasmesjes

Zijn deze kaasmessen van Rivièra Maison niet de allersjiekste die je ooit gezien hebt? Ze zijn van goudkleurig staal gemaakt en daardoor een echte blikvanger op tafel. De set bevat drie verschillende mesjes: voor harde kazen zoals Parmezaans, een mes voor brie en zachtere kazen én een mes om plakjes af te schaven. 

Je bestelt de set voor € 29,95.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.