Miljuschka’s favorieten week 23

Categorieën: Blogs

Miljuschka’s Favorieten

In deze nieuwe wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van gadget tot kookboek, van eetproduct tot keukentool. Zowel gloednieuwe dingen als oude bekenden. Enthousiast geworden? Via de links eronder kun je ze meteen bestellen!

Thai

In het gloednieuwe kookboek Thai staan meer dan 70 recepten, van basisgerechten en kruidenpasta’s, tot en met snacks, salades, hoofdgerechten en zalige zoetigheden. Met dit boek breid je tevens je kennis uit over typisch Thaise snij- en kooktechnieken, basisbereidingen en ingrediënten.

Van lekkere snacks als kipdumplings en kikkererwtenfritters tot salade van groene mango en pomelo met zoet-zoute kokosdressing, beef paneng curry en tom kha gai: met dit kookboek leer je de balans kennen tussen het gebruik van zout, zoet, pittig en zuur die de Thaise keuken kenmerkt. Het boek is vanaf 2 juni te koop in de (online) boekwinkel voor € 20,95.

Fijn schort

Dit indigo-kleurige kookschort van Tiseco is gemaakt van een fijne linnenblend en daarom superlicht én goed te wassen. Voor al je chocoladevlekken en bloemhandjes… 

Je koopt dit schort voor € 29,95 bij De Bijenkorf. 

Kijkje in de koelkast

Altijd al benieuwd geweest wat er in de koelkast van bekende chefs ligt? In dit boek lees (en zie!) je het. Kookboekenauteur Carrie Solomon dook in de keukens van wereldberoemde koks, zoals Christine Tosi, Alice Waters, Daniel Boulud, Jean-Georges Vongerichten en Ludo Lefebvre. 

Naast fijne plaatjes staan er ook prachtige (Engelstalige) teksten in over de eetgewoontes van deze kookhelden. Het (Engelstalige) boek is te koop in de (online) boekwinkel voor € 34,99.

https://www.instagram.com/p/CAiFOMml3Uk/

Lekker snijden

Deze gloednieuwe snijplankenset van Joseph Joseph bestaat uit vier kunststoffen planken van 24 x 34 cm, met een roestvrij stalen handvat. Plus handige anti-slippootjes, zodat ze altijd perfect op je aanrecht blijven liggen.

Je koopt deze snijplankenset voor € 69,95 bij De Bijenkorf

De vorige afleveringen terugkijken van Miljuschka’s favorieten? Je vindt ze hier!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.