In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!
Een prachtige pastamachine
Fan van pasta, en sta je graag uitgebreid te kokkerellen? Dan mag deze pastamachine natuurlijk niet ontbreken in jouw keuken! Met dit apparaat pastamachine breng je een stukje Italië in huis. Handig: deze pastamachine is verstelbaar op 8 verschillende diktes. Zo maak je lasagnevellen, maar ook spaghetti of tagliatelle.
Je bestelt deze pastamachine van Kitchenz hier online.
P.S. Ook zo dol op de Italiaanse keuken? Mijn volgende magazine staat helemaal in het teken van Italië! Je reserveert ‘m alvast via miljuschka.nl/magazine.
Santhee!
Zeg maar dag tegen je Chardonnay en Merlot, want tegenwoordig kun je gewoon met een glas thee op een feestje verschijnen. Het warme drankje is namelijk helemaal hip – ja, ook op feestelijke aangelegenheden! Mijn favoriet: sparkling tea, kortom… thee met bubbels. Bij Boulevard vertelde ik over de huidige theetrends.
Je bekijkt het fragment hier terug bij RTL Boulevard.
Fancy champagnecoupes
Hoe feestelijk zijn deze Twirl champagnecoupes? Deze glazen van &Klevering (een heerlijk Nederlands designmerk) zijn perfect voor je favoriete champagne en staan door de felle kleur en retrovorm prachtig op elke tafel. Let er trouwens wel op dat de champagnecoupes niet vaatwasmachinebestendig zijn. Voorzichtig afwassen, dus…
Je bestelt de Twirl champagnecoupes van &Klevering hier.
Sambal Shiok: een Maleisisch kookboek
Het kookboek Sambal Shiok neemt je mee naar een van de meest gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië. Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint van bitter is. Dit boek werd geschreven door MandyYin, de eigenaar en chef-kok van het succesvolle restaurant Sambal Shiok Laksa Bar in Londen. Ze werd geboren en getogen in Kuala Lumpur als kind van Peranak-Chinese ouders.
Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire mekka, en geniet van het fantastische streetfood: Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn. Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes. Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als kokospudding met gezouten karamel en banaan.
Dit toffe kookboek is ingedeeld op streetfood, snacks en typische maaltijden voor thuis en sluit af met zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide informatie over de voorraadkast en waar je de ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je ook de leukste en lekkerste adresjes van Penang, Kuala Lumpur en Malakka.
Je bestelt Sambal Shiok voor € 27,50 online.
Babylepeltjes met stijl
Op zoek naar een goed kraamcadeau? Deze Bunny Bites lepels van het merk Konges Sløjd zijn gemaakt van siliconen en worden in een mooi setje van drie geleverd. Deze lepels zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden – én ze zijn vaatwasmachinebestendig.
Je bestelt de lepels via De Bijenkorf.
En dan meteen ook toffe koffielepels…
Om in de lepels te blijven, dan ook een leuk cadeautje voor jezelf: de Scorpius koffielepels uit de 70’s-collectie van HKlivng. Deze keramieken lepeltjes komen in een set van vier. Combineer ze met ander servies uit de 70’s-collectie voor een warme sfeer op tafel. Ook fijn: de Scorpius koffielepels zijn vaatwasmachine- en magnetronbestendig.
Je bestelt de lepels via De Bijenkorf.
Restaurant Rijsel komt met een kookboek
Het bekende Amsterdamse restaurant Rijsel, waar je de lekkerste kippetjes van het spit en decadente côte de boeuf eet, komt met een kookboek. Begin mei verschijnt deze titel bij Fontaine Uitgevers.
Hierin komen alle klassieke Rijsel-gerechten, waarbij de receptuur uiteraard is aangepast voor amateurkoks thuis. Naast recepten zullen er keukentechnieken en persoonlijke verhalen instaan – plus alles over de kookfilosofie van Rijsel, die vaak wordt beschreven als ‘nouveau ruig’. Ik kan niet wachten om dit boek dit voorjaar in huis te hebben!