Miljuschka’s favorieten: week 49

menu

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Knuffelgans

Een speciaal knuffeldiertje voor je baby of peuter, daar is toch elke ouder naar op zoek? Deze zachte kleine gans is een knuffelvriend voor klein en groot! Voor koude nachten en zere buikkrampjes bij de allerkleinsten heeft de gans een warmte kussentje in de buik. Maar ook onverwarmd is ‘ie heerlijk zacht om mee te knuffelen en ideaal om je kleintje gezelschap te houden. Zo schattig, ik zou hem bijna zelf mee naar bed nemen. Gelukkig heb ik Flip.

Nog op zoek naar het liefste kraamcadeau? Je koopt dit wollige knuffelvriendje via donsaapje.nl

gans

The menu

The Menu is het beste te omschrijven als een culinaire thriller met een vleugje horror.

Wat je als fijnproever kunt verwachten: een jong echtpaar reist naar een afgelegen eiland om in een exclusief restaurant te eten waar de chef een uitbundig menu heeft bereid. Tijdens het evenement heeft hij echter schokkende verrassingen voor zijn gasten in petto, want helaas staat er meer op het menu als enkel een hoogstaande culinaire ervaring.

Ook zin in een avondje culinair billenknijpen? The menu draait nu in de Nederlandse bioscopen.

YouTube video

 

Proefles

Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Joël vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken.

In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt ‘Proefles’ je leven smakelijker.

Eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Koop dan jouw exemplaar van Proefles via Bol.com

proefles

Iconische kerstballen

Mag het allemaal iets meer zijn met Kerstmis? – of altijd, in mijn geval. Kies dan voor deze iconische kerstballen van Cody Foster. Dit bijzondere kerstballenmerk heeft een groot assortiment aan de meest excentrieke ornamenten. Van jouw favoriete idolen zoals Elton John of Anna Wintour tot aan glitterende mix-tapes. Met deze ornamenten verander jij jouw kerstboom gegarandeerd in een fantastische blikvanger.

Jouw kerstbomen ook versieren met je eigen rocketman? Je koopt de ballen o.a. via Anna-nina.nl

eltonj

Strak in de lak

Je zou het misschien niet verwachten van iemand die veel in de keuken staat, maar ik kan dus echt intens genieten van een strak gelakte nagel. Vooral tijdens de feestdagen vind ik het extra leuk om ook hier wat extra aandacht aan te besteden. Heb je nou net als ik geen tijd of zin om iedere keer een bezoekje te brengen aan de nagelsalon, maar droom je wel van prachtig gelakte nagels? Heb ik een lekkere tip voor jou. Deze sticker-gelnagels die je zelf thuis heel makkelijk kunt aanbrengen zijn alles wat je nodig hebt to make nail-art dreams come true. Van knalkleuren en pasteltinten tot fantasy-print, even plakken en hoppa. Laat dat feest maar beginnen!

Ook zo’n stel nagels rocken? Je koopt deze via maniac-nail.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maniac (@maniacnails.official)

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.