In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!
All you can eat
All you can eat’ is de nieuwe must-have eetgids voor iedereen die van lekker eten houdt! Met restaurants, eethuizen, toko’s en winkels van de vele eetculturen die Nederland rijk is.
Ga samen met Jonneke de Zeeuw, aka Mooncake, op pad en ontdek in All you can eat alle culinaire parels die Nederland te bieden heeft. Van de beste Koreaan uit Amstelveen tot de lekkerste döner in Deventer; van klassieke gehaktbal uit Mokum tot de beste Afghaan in Eindhoven. Proef met deze nieuwe must-have gids hoe ongelooflijk lekker Nederland is geworden. Naast veel adressen van restaurants, toko’s, bakkers en winkels staan in het boek ook mooie achtergrondverhalen over eten en inclusiviteit.
Kun je niet wachten om jezelf een multiculturele weg door Nederland te eten? Bestel All you can eat dan via Bol.com
Winterbarbecue
Het lijkt bij uitstek een zomers activiteit, het aansteken van de barbecue. Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, vult de lucht zich vaak snel met de geur van houtskool en gebraden vlees en groenten. Maar niets is minder waar, een barbecue is bij uitstek een manier van koken die je prima het hele jaar door kunt doen. Het is natuurlijk wel fijn als je buiten staat te koken dat het lekker weer is – of op z’n minst droog. Vlees omdraaien in de stromende regen, wordt tenslotte niemand vrolijk van.
Liefhebbers van barbecueën kunnen hun hart dan ook ophalen met de Barbecook Junko! De robuuste driepoot-barbecue prikkelt het oergevoel en nodigt uit om lekker naar buiten te gaan. Klap de driepoot uit, plaats wat houtblokken erin en hoppa de fik erin. Kom maar door met die winterbarbecue!
Ook authentiek barbecueën met hedendaags comfort? Je scoort de Junko bij de Bijenkorf.
Fondue
Fondue is niet alleen iets wat leuk is om te doen na een dagje wintersport! Ook tijdens de feestdagen − of iedere andere dag, als je het mij vraagt − kan je een fonduepan midden op tafel zetten om een gezellige maaltijd te serveren. Bij fondue worden kleine stukjes eten ondergedompeld in een warme of hete vloeistof. Denk hierbij aan kaasfondue met stukjes stokbrood, vleesfondue met allerlei sausjes of – voor de zoetekauw – de chocoladefondue. Een goede fondueset is dan dus ook absoluut geen overbodige luxe. Deze beauty in red staat niet alleen gezellig op tafel, ze gaat ook nog eens een leven lang mee.
Opeens ook zo’n zin om een vorkje te prikken? Je koopt deze set van Staub via de Bijenkorf.
Croissant-ijs
Crisp, je weet wel, die met die onweerstaanbare (afbak)croissantjes, heeft weer zo’n topper: croissant-ijs. Ja, je hoort het goed: roomijs met daarin stukjes croissant. What’s not to like? Nou, niks dus. Want jeetje, dit is me toch een partijtje genieten geblazen. Oké croissant-ijs: wat moet je je hier nou bij voorstellen? Denk heerlijk romig vanille-ijs met daarin stukjes Crisp croissant. En alsof dat nog niet lekker genoeg was, voegden ze er ook nog een handje chocolate chips en een snufje zeezout aan toe. Drie keer raden waar ik mijn vriezer mee volstouw?
Klinkt dit als jouw droomijs? Het ijs is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij Crisp.

Wijntje?
Heb je binnenkort een date gepland staan om samen met de meiden te wijnen, wijnen, wijnen? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat de wijn in prachtige glazen wordt geschonken. Drinkt veel lekkerder en maakt jullie foto’s nét wat meer Instagrammable – het oog wil tenslotte ook wat. Dit prachtige wijnglas van HKliving staat mooi op een gedekte tafel – of in je hand – en geeft jouw glaasje vino toch net ff dat extra beetje je ne sais quoi. Extra fijn, ze kunnen ook nog eens in de vaatwasser. Joe, kom maar door met die wijn!
Heeft jouw wijn deze glazen nodig? Je shopt ze o.a. bij Wehkamp.