Miljuschka’s favorieten: week 44

plaid

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Roros plaid

Hoe lekker is het om tijdens koude herfst- en winterdagen te genieten van een goede film of lekker bladeren door de wintereditie van Miljuschka Magazine onder een heerlijk warme plaid? Niet alleen zorgt een plaid ervoor dat je jezelf beschermt tegen de kou, maar een mooie plaid is ook nog eens een fijne sfeermaker voor je interieur. Als ze ergens weten hoe ze met de kou moeten omgaan maar ook nog eens stylish door het leven gaan dan is het wel in Scandinavië. Deze beauty van Røros Tweed is gemaakt van 100% Noorse wol en behalve lekker warm ook heel knuffelbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo is er een plaid voor iedere smaak of interieur of seizoen. Just saying.

Je bestelt deze plaid via De Bijenkorf.

Roros tweed bislett

Jiwa

Jiwa betekent soul ofwel ziel, in het Maleis. En dat is precies wat je met de gerechten uit Jiwa op tafel zet. Carl Lemette en Mas van Putten brengen in dit kookboek Indische gouwe ouwe en Aziatische nieuwe liefdes.

Deze gerechten zijn niet voor hen die op zoek zijn naar een quick fix. Maar heb je de tijd en ben je bereid om je ziel en zaligheid erin te stoppen dan zit je met Jiwa helemaal geramd. Of het nu dumpling met eend, trouble in paradise-glazed wagyu of skanking aubergine met kimchi-hangop is, ieder gerecht bezit een geheim ingrediënt of bereidingswijze wat net dat beetje extra toevoegt. Met Jiwa vertrouwen deze twee chefs je hun culinaire liefdesbaby’s toe. De rest is aan jou!

Benieuwd naar deze ode aan de Indische keuken? Je bestelt het via Bol.com

jiwa groot

Sjefietshe al Paso

Sjefietshe, klinkt bekend, niet? Restaurant Sjefietshe kennen we natuurlijk allemaal als het altijd lekkere en gezellige stekkie met die overheerlijke Hotdoctopus is de Amsterdamse Pijp, en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Amsterdamse horeca. Gelukkiger kon je mij dus ook bijna niet maken toen ik hoorde dat ze recent een nieuwe locatie geopend hebben: Sjefietshe el Paso. De naam van deze nieuwe telg van Sjefietshe kan vrij vertaald worden naar Sjefietshe to-go – al kun je er ook gewoon lekker plaatsnemen aan een van de tien tafeltjes. Ook het menu stelt wederom niet teleur. Op de kaart vind je niet één maar vier verschillende visburgers en ook el Paso’s versie van de hotdoctopus – met crispy chorizo en ansjovismayo. Come to mama! Oh ja, en ze maken ook nog eens de lekkerste cocktails. Reden genoeg voor een bezoekje lijkt mij zo.

Je vind Sjefietshe al Paso aan de Marathonweg 8H, 1076 TE Amsterdam.

sjefietshe
Bron: Sjefietshe el Paso

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt

Heel Nederland kan vanaf zondag 18 december genieten van de bekendste bakwedstrijd van Nederland. Je leest het goed: terug op de zondag. Het is het tiende seizoen van het succesvolle bakprogramma. Het recept is onveranderd; tien kandidaten proberen juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden én de kijker te imponeren met hun indrukwekkende bakcreaties. Presentator André van Duin is óók in dit speciale seizoen van de partij om alles in goede banen te leiden.

Agenda’s klaar? Noteren maar. Zondag 18 december is de eerste aflevering van Heel Holland Bakt te zien bij MAX op NPO 1.

Heel Holland Bakt jubileum

Haute Friture

Jullie kennen mij ondertussen wel zo’n beetje en het is jullie dan ook vast niet ontgaan dat ik absoluut niet vies ben van een lekkere vette bek.. uh, snack. I love snacks. Je begrijpt dus ook mijn enthousiasme toen ik deze box met sterrensnacks ontdekte. Deze Sjieke Snacks zijn klassieke (frituur)snacks in een decadent ‘jasje’, vol smaak en van de beste kwaliteit. In de Sterrenbox zitten 6 snacks die ontwikkeld zijn door verschillende sterrenchefs. Denk aan een Tom Kha kai kroket van Restaurant Noble en een balleke Vigor door Lars Albers van Restaurant Vigor. Een snackbeleving, op Michelin-niveau zeg maar. Klinkt vet goed toch? 

Ook trek in een snack op sterren-niveau? Je scoort de box via Sjiekesnacks.nl

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Sjieke Snacks (@sjieke_snacks)

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.