Miljuschka’s favorieten: week 37

pumpkin season

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Koekje erbij

Kunstwerken zijn meestal niet eetbaar en heerlijk eten is niet persé mooi, maar Biscuit Boutique is erin geslaagd om beide aannames te weerleggen. Dit familiebedrijf – gerund door moeder-en-zoonduo Judith en George, en zijn partner Christian – maakt koekjes die op zichzelf al als oogverblindende geometrische kunstwerkjes dienen. Geserveerd in elegante verpakkingen, zijn ze bijna te mooi om op te eten. Bijna dan hè, want het is natuurlijk zonde om niet te genieten van zulke verfijnde koekjes.

Zin om eens een keer écht uit te pakken bij de koffie?  Je koopt de koekjes via Biscuitboutique.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Biscuit Boutique (@biscuitboutique.co)

Salon Heleen Hülsmann

Prachtige designer stukken voor een stuk minder budget-brekende bedragen. Wie wil dat nou niet? Voor wie geen genoeg kan krijgen van High-end fashion maar het ontbreekt aan een high-end bankrekening is boetiek Salon Heleen Hulsmann in Amsterdam een fashion-victim-Walhalla.

Make no mistake: bij Heleen scoor je geen “everyday vintage”, alle ontwerpen komen uit recente designer collecties (meestal minder dan 3 jaar oud) en een voorwaarde om je kleding in te kunnen brengen is dan ook dat de items completely flawless zijn. En natuurlijk: voor niets gaat de zon op maar drie keer de verleiding van fast fashion weerstaan en je kunt een heel mooi vintage designer item scoren dat een leven lang mee gaat. Ze noemen het tenslotte niet voor niets investment pieces. Behalve dat het uiteindelijk beter is voor de portemonnee is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor het milieu. Een beter excuus om te shoppen kan ik niet bedenken. 

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van designer vintage? Je vindt Salon Heleen Hülsmann aan de Jacob Obrechtstraat 18 in Amsterdam.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Salon Heleen Hulsmann (@salonheleenhulsmann)

Pompoenboerderij Bos

Het is altijd even wennen wanneer de herfst zijn intrede doet maar laten we niet vergeten dat dit seizoen ook een heleboel leuke dingen met zich meebrengt. Zo is het bezoeken van een pumpkin farm hier thuis een absolute hit. Pompoenen rapen is een rage die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, waar het vaak onderdeel is van de voorbereidingen voor Halloween. Inmiddels vind ook door heel Nederland steeds meer plekken waar je deze tijd van het jaar je eigen pompoenen uit kunt zoeken en kunt kopen bij de boer. De leukste plek om dat te doen is wat mij betreft bij pompoenboerderij Bos. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende pompoenboerderijen in Noord-Holland. Ieder jaar rond deze tijd liggen de pompoenen prachtig uitgestald voor de boerenstal en is alleen een bezoekje aan de boerderij al meer dan de moeite waard.

Zin in dit verrassende herfstuitje? Check hier voor alle informatie over pompoenboerderij Bos.

pumpkin farm

Hommage

De geuren en smaken uit zijn jeugd in visrestaurant Oud Sluis draagt Sergio Herman tot op de dag van vandaag met zich mee, en de mossel is daarbij het diepst verankerd in zijn herinnering. Alleen al die krachtige jus, met genoeg power om de allerbeste sauzen te creëren, was reden genoeg om dit boek te maken. Maar lang niet de enige: gemarineerde, gekookte, gestoomde en gebakken mosselen brengen allemaal een eigen smaaksensatie mee die je zonder meer zal verrassen. 

In het kookboek Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten. Door verschillende basistechnieken toe te passen, leer je veel meer dan de klassieke gekookte mosselen met frites op tafel te zetten, hoe lekker die ook zijn. De recepten neigen naar alle windstreken en zijn zowel klassiek als modern, maar bovenal typisch Sergio. 

Zelf aan de slag met Zeelands mooiste product? Je koopt Hommage via Bol.com

hommage2

Secret Garden

Afgelopen maand opende aan de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat high end restaurant SECRET GARDEN.

Het is een nieuw initiatief van broers en horecaondernemers Roy en Mike Poppes. Met meer dan 10 jaar ervaring in de internationale horeca, misten zij in Amsterdam een echt volwassen, internationaal georiënteerde zaak met beleving. Een plek waar je na het diner niet de stad meer in hoeft, omdat je er de avond voort kunt zetten met cocktails en live-entertainment.

De keuken wordt geleid door head chef Jeroen Romanesko, voorheen werkzaam bij onder meer sterrenrestaurant Lucas Rive. Het menu van SECRET GARDEN is samengesteld vanuit de Nikkei Cuisine. Deze fusion stijl is beter beschrijven als een kruisbestuiving tussen de Japanse keuken en de Peruviaanse keuken en wordt in shared dining vorm geserveerd. Van traditionele Peruviaanse ceviche, oesters met yuzu-ponzu en komkommer tot Wagyu steak van de robata grill.

Psst, wanna know a secret? Je vindt Secret Garden op de Reguliersdwarsstraat 38-40 in Amsterdam.

Secret Garden

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.