Miljuschka’s favorieten: week 20

gedekte tafel

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Van Boven in het wild

Wie bekend is met Yvette van Boven weet dat ze een voorliefde heeft voor koken met dat wat ze in de vrije natuur kan vinden. Want waarom zou je tuinkers kopen als er hondsdraf tussen je stoeptegels groeit? Haar kennis en liefde voor eetbare planten uit de natuur komt samen in haar nieuwste boek: van Boven in het wild. Dit is niet zomaar een boek. Nee, het is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat de meest voorkomende wilde planten zien, leert hoe je ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Kan jij tijdens je volgende ommetje je jaszakken lekker volduwen met de lekkerste planten, die vaak gewoon in het stadsplantsoen te vinden zijn. De boodschappen zijn er tenslotte niet goedkoper op geworden de laatste tijd.

Ready to go wild? van Boven in het wild is vanaf 24 mei verkrijgbaar bij Bol.com, maar reserveren kan nu al.

van boven in het wild

Hang in there

Hoe creëer je nou je eigen paradijs en het ultieme vakantiegevoel gewoon in je eigen achtertuin? Met een hangmat natuurlijk!

Ik ben dol op hangmatten, ze laten je zachtjes wiegen in de wind en het is een soort van persoonlijke cocon waarin je je even helemaal in kunt oprollen. Perfecte dus om in weg te dommelen, chill om na het werk al schommelend een paar drankjes in te drinken, of lekker knus onder een dekentje te liggen en naar de sterren te kijken. Dit prachtexemplaar is van Ferm Living ,het is toch net alsof je op Ibiza bent als je dit ziet.

Je shopt deze hippe hangmat bij de Bijenkorf

ferm living

Grow your own!

Als je wel eens échte wasabi hebt geproefd dan weet je dat het een compleet andere smaakbeleving is dan het groene goedje wat we in restaurants krijgen of in de supermarkt kopen. Veelal is dat mierikswortel met groengekleurde voedselkleurstof. De verse, echte wasabi heeft een diepe plantaardige smaak vergelijkbaar met asperges of artisjokharten; die daardoor heel goed past bij zoveel gerechten, waaronder biefstuk, oesters, noedels, aardappelen en natuurlijk vis en sushi.

Smeer jij het liefst overal wasabi op? Koop en kweek je eigen wasabiplant. Je hebt er wel enigszins groene vingers en behoorlijk wat geduld voor nodig – het duurt ongeveer 2 jaar voordat de stam bruikbaar is –, maar dan heb je wel the real deal te pakken.

Jeuken je groene vingers al? Je scoort je eigen wasabiplant bij dutchwasabi.nl

wasabiroot

l’Art de la Table

Het zal jullie niet verbazen wanneer ik vertel dat mijn hart sneller gaat kloppen van een mooi gedekte tafel. Vaak worden de tafels mooi gedekt met de feestdagen of speciale gelegenheden, maar op normale dagen knal ik vaak alleen een ‘simpele’ placemat of een ander makkelijk kleedje over de tafel. Jammer, want stiekem is het toch wel leuk om vaker wat meer aandacht te besteden aan een mooi gedekte tafel. Met deze hand geborduurde tafelkleden van Oeuvres sensibles wordt aanschuiven elke dag een feestje. Elk stuk is een klein kunstwerk met z’n eigen verhaal.

Ook je tafel omtoveren tot het Pièce de résistance? Je koopt de tafelkleden bij oeuvres-sensibles.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Œuvres sensibles (@sarahespeute)


Fashion voor je viervoeter

Hondenbaasjes opgelet: ik heb toch iets leuks ontdekt, namelijk het Nederlandse honden accessoires merk Dogguo. Ze verkopen de meest leuke, fashionable en kleurrijke honden accessoires. Denk: een fluffy lila halsband en riem, stoere neon vlammenprint, of een met smileys. Dus hup, weg met die saaie bruine halsband en maak van je hond de meest trendy viervoeter. 

Wil je ook meer kleur in het leven van jouw viervoeter? Je shopt de accessoires hier.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door DOGGUO (@dogguo.thebrand)

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.