Miljuschka’s favorieten: week 17

Simone Post Hermes Photography by Satoshi Asakawa J5A0927 adjusted 2

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Juicy vriend op het aanrecht

Er gaat niets boven de smaak van een versgemaakt sapje. Of je nu probeert om op een makkelijke manier meer voedingsstoffen binnen te krijgen, of je dag wilt beginnen met een groot glas groente, een goede sapcentrifuge maakt het leven soms net even een tikkeltje leuker én lekkerder. Deze sapcentrifuge van HAY is niet alleen heel praktisch maar ook prachtig. En dat is extra fijn, want dan kun je hem lekker op je aanrecht laten staan in plaats van verstoppen in een – in mijn geval overvol – keukenkastje.

Je shopt deze knapperd via de Bijenkorf.

HAY juicer

Gek op bloemen!

Wie houdt er nu niet van een verse bos bloemen? Een goed boeket is een feest om naar te kijken en is een instant sfeermaker. Uiteraard heeft ieder zo zijn favoriet, bijvoorbeeld de pioenroos. Alleen vind ik het soms jammer dat bloemen vrij prijzig zijn, en dat de meeste bloemen – net als seizoensgroenten –  alleen in een bepaalde periode verkrijgbaar zijn.

Langer in de bloemensfeer blijven? Met de posters van London-blooms kun je altijd genieten van een mooie bos. Eigenaresse Katya wilde haar liefde voor tuinieren en kunst graag delen met anderen en begon een aantal jaar geleden met het delen van foto’s van haar tuin op Instagram. Deze werden al snel gevolgd door de prachtige botanische prints. Ze hoopt anderen te inspireren om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Zal ik mijn foodcreaties ook printen op posters? Iets om over na te denken! 

Je shopt ze via: www.london-blooms.com

London Blooms

In vino veritas

Ken je het gevoel: dat moment dat je in een restaurant een fles wijn van de menukaart bestelt, maar eigenlijk geen idee hebt wat je gaat drinken en of het wel bij je eten past? Zou het niet een stuk makkelijker, en leuker, zijn als je veel meer wist over wijn?

Hart voor Wijn is het platform voor wijnliefhebbers met wijncursussen, wijnproeverijen én heeft een online academy. Zo kun jij zelf bepalen op welke manier je kennis wilt maken van de wereld van wijn. 

Wijnproeven is niet alleen leuk, maar kan ook heel nuttig zijn. Ten eerste weet je eindelijk welke wijn je moet kopen. Zeg maar dag tegen al die wijntjes waar je hoofdpijn van krijgt (tenzij je veel te veel drinkt natuurlijk…). Maar het allerleukste is toch wel dat je na de wijncursus veel hebt geleerd over de verschillende druivensoorten en wijnen. En nu je al deze kennis hebt, kun je eindelijk de meest fantastische wijn-spijscombinaties maken. Wedden dat je vrienden hiervan onder de indruk zullen zij?

Dorstig naar meer informatie? Op www.hartvoorwijn.nl staat alles wat je wilt weten.

hart voor wijn2

Wormenhotel

Het gemiddelde koppel gooit elk jaar ongeveer 300 kilo voedsel in de prullenbak. En dat is jammer, want al dat voedsel heeft het potentieel om mooie, rijke organische compost te worden! Helaas hebben veel mensen een negatief beeld van composteren. Bovendien wonen we tegenwoordig steeds kleiner – of zonder tuin.  De traditionele composthoop van vroeger is dan überhaupt geen optie. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden.

Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk, maar met een wormenhotel, ook wel wormentoren of wormenbak genoemd, kun je je eigen keukenafval gemakkelijk verwerken, waarna je na een aantal weken supervoer voor de planten hebt. In deze bak met grond leven specifieke compostwormen (net als in de natuur eigenlijk), die jouw groente- en fruit afval omzetten in een waardevolle bodemverbeteraar. Enne, groot voordeel: hij stinkt niet!

Je kunt kant-en-klare wormenhotels kopen. Bijvoorbeeld via www.wormenboerderij.nl, maar een beetje handige Harrie(tte) maakt dit 5-sterren-onderkomen ook heel makkelijk zelf (Google is your friend…). Tip: koop wel speciale compostwormen (vaak tijgerwormen), want regenwormen zijn niet geschikt voor het wormenhotel. Zoek ernaar op internet, of vraag even aan iemand die al langer een wormenhotel of compostbak heeft die wat compostwormen wil weggeven. 

compost

Eyecandy

Dat ik dol ben op zoetigheid is natuurlijk algemeen bekend, maar wisten jullie ook dat ik dol ben op fashion? Deze samenwerking tussen het high-end modehuis Hèrmes en een snoepfabrikant is er dan ook écht een naar mijn hart.

Textiel ontwerpster Simone Post transformeerde de Hermès-etalage in Japan in een speelse wereld, volledig gemaakt van marshmallows en zoete ufo’s. Het luchtige snoep past binnen haar concept “living in lightness” en contrasteert mooi tegenover de luxueuze accessoires van Hèrmes. En ik zeg het niet snel, maar dit is dus echt té mooi om op te eten…

Hungry for more? Bekijk dit fragment voor het gehele verhaal achter de samenwerking.

Fotografie bovenaan: Satoshi Asakawa

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.