Miljuschka’s favorieten: week 11

Zomerse siropen van Bacanha 1

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Italiaanse zoete lekkernijen van Baked by Salvo

Salvo is een Napolitaanse bakker met een missie. Hij vindt dat Italië meer te bieden heeft dan tiramisu en cannoli en wil Nederland kennis laten maken met onbekendere zoete lekkernijen, zoals de Romeinse maritozzi. En daar ben ik zo blij mee: want geloof me, dit zoete broodje, gevuld met room, wil je écht proeven.

Het avontuur van Baked by Salvo begon als een hobby tijdens de eerste lockdown, waarin hij pastiera-taarten bakte voor familie en vrienden. Als een lopend vuurtje ging het rond en al gauw werd hij ook benaderd door onbekenden. Inmiddels wordt er flink doorgebakken: zo verkoopt Salvo nu tiramisucake via Instagram en is hij aanwezig geweest op meerdere pop-up evenementen, waarin de maritozzo centraal stond. Dit huisgemaakte briochebroodje met crèmevulling in verschillende smaken heb ik inmiddels ook mogen proeven. Wat een aanrader!

Elke zaterdag staat Salvo op de Hermitage Markt in Amsterdam. Maar het doel is om een eigen winkel te openen in Amsterdam. Ik kan niet wachten totdat ze een vaste stek hebben…

maritozzi baked by salvo

Prachtige schaal van Urban Nature Culture

Op deze Arts & Craft Fishes schaal van het merk Urban Nature Cultrue, gemaakt van keramiek, wil je toch direct een lekker gerecht serveren? De schaal, van 35 centimeter in doorsnede, heeft een donkergroene kleur met daarop witte vissen. Superhandig voor je favoriete hapjes.

Je koopt deze serveerschaal bij De Bijenkorf.

Prachtige schaal van Urban Nature Culture

Zomerse siropen van Bacanha

Van koffie tot cocktail en van limonade tot een fris toetje: met de zomerse siroop van Bacanha smaakt dat allemaal nét wat lekkerder… Deze bijzondere siropen, die ook nog eens prachtig verpakt zijn, worden gemaakt in Parijs en bevatten 100% biologische ingrediënten én zijn vrij van smaak- en conserveermiddelen.

Er zijn verschillende smaken, zoals karamel, basilicum en mojito. Je koopt de siropen van Bacanha via kookwinkel Oldenhof.

Zomerse siropen van Bacanha

Pandan-creaties van Francis Kuijk 

Misschien ken je Francis Kuijk nog van de finale van Heel Holland Bakt Seizoen 4. Deze Nederlands-Indische dame bakte daar de sterren van de hemel, en is dat blijven doen met haar eigen bedrijf Francis Bakt & Kookt. Sinds een tijdje biedt ze in haar Pandan Shop een klein assortiment handgemaakte lekkernijen aan, gemaakt met natuurlijke pandan. Van nougat met pandan en spekkoek (!) tot pandanfudge. Mocht je nog niet zo bekend zijn met pandan: er is ook een mini-proefbox te bestellen.

Houd de website goed in de gaten, want het assortiment wisselt regelmatig. Bestellen gaat via de Pandan Shop en twee keer per week worden er pakketjes verzonden (op maandagen en donderdagen). Bestellen kan tot 12.00 uur de dag ervoor.

Pandan creaties van Francis Kuijk

Babyhapjes op stand van sterrenchefs

Ook de kleinste fijnproevers kunnen nu genieten van de culinaire smaakcombinaties van de bekende sterrenchefs Jonnie Boer en Sidney Schutte. Zij ontwikkelden voor Babe pure baby food hele exclusieve babyhapjes op sterrenniveau. Niet goedkoop, wél heel bijzonder en goed van smaak.

Jonnie Boer maakte een hapje van pompoen, mango, kiwi, havermout en banaan. Een ideaal ontbijt of tussendoortje voor de kleine culi. Sidney Schutte, zelf ook vader van twee jonge kids, creëerde een hapje van rode biet, appel, kokosmelk en verschillende kruiden en specerijen.

Meer informatie over de hapjes van Babe pure baby food vind je hier.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.