Miljuschka’s favorieten: week 49

Miljuschkas favorieten week 49 kopie

In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!

Een nieuw seizoen De Streken van Van Boven

Volgende week maandag kun je in je agenda noteren: dan begint er een nieuw seizoen van De Streken van Van Boven, het heerlijke tv-programma van Yvette van Boven. ‘Een verschrikkelijk leuk seizoen: durf ik zomaar te zeggen’, vertelt Yvette. ‘We hebben echt zoveel plezier gehad, wat een hoop avonturen: van het puntje van Groningen tot helemaal onderaan het grensgebied van Zuid Limburg.’

De eerste aflevering, op maandag 13 december, begint echter dichtbij: in Yvette’s achtertuin. De Streken van Van Boven is elke werkdag rond 19:25 te zien op NPO 2 bij AVRO/TROS.

De Streken van Van Boven

Foto: Oof Verschuren

Feestelijke glazen voor de kersttafel

Hoe leuk zijn deze glazen van Minizoo Paris? Perfect voor op de kersttafel of bij het kerstonbijt. Je kunt er water of vruchtensap in doen, maar stiekem ook prima whiskey of wijn… Je koopt ze online via Amazon.

81bDkV7VROL. AC SL1500

Cocktails in een kerstbal

Over drank gesproken: ik stuitte op deze cocktails in een kerstbal, een ideetje van top-bartender Tess Posthumus van Flying Dutchmen. Deze grote geschenkdoos zit vol met kerstballen; en elke bal is gevuld met een goddelijke cocktail. Wat een goed idee! Deze giftset bestaat uit 24 cocktails, van een klassieke Old Fashioned tot een hippe Negroni. Ideaal cadeau voor een vriend, vriendin of lekker voor jezelf.

Je bestelt de cocktail-kerstballen online via deze website.

1813870054

WORSTPOST, de lekkerste worst door de brievenbus

De Amsterdamse worstmakers Brandt & Levie lanceren het gemakkelijkste en lekkerste cadeau dat zo op je deurmat ploft. WORSTPOST is een cadeau-doosje met drie worstjes van goed gehouden varken. Hiermee kan heel Nederland op laagdrempelige wijze kennismaken met de smaak van beter vlees. Verantwoord genieten van de beste worst.

Bestel WORSTPOST voor 12:00 en het ligt de volgende dag op de mat. Je verstuurt het gemakkelijk naar vrienden, familie of collega’s (of jezelf!) voor € 12,50 plus verzendkosten. Te bestellen op www.brandtenlevie.nl.

Brandt Levie Worstpostdoosje2 WP 2890x

Booty-licious glazen

Hoe geweldig zijn deze glazen? Een ontwerp van Anissa Kermiche en Maison Flaneur. Dit delicaat handgeblazen glas is er in verschillende kleuren (roze, oker en blauw) of klassiek transparant. Als je het maar niet op je heupen krijgt… 

Meer informatie vind je op hun website.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A N I S S A K E R M I C H E (@anissakermiche)

Pizzakunst

Saman Khoshgbar bakte dag in, dag uit, pizza‘s in de pizzeria van zijn ouders. Maar hij wilde meer! Deze pizzabakker bedacht daarom een manier waarop hij die heerlijke pizza’s kon omtoveren tot kunst. Het resultaat: een tentoonstelling, ‘My teenage fantasy’, met daarin onder andere pizza-stoelen, pizza-skateboards en zelfs pizza-tafels. Inmiddels wordt zijn werk tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Ik vind dit zo tof! De expositie is tot en met 28 januari te zien in de expo-zaal in de OBA op de Oosterdokskade in Amsterdam.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door AT5 (@at5.nl)

Een prachtig feestbrood

Het kerstontbijt wordt pas écht compleet met een feestbrood. Of kerstbrood, of kerststol – hoe je het ook wil noemen. De bekende Nederlandse bakker Edwin Klaasen bakt zijn feestbrood met Amarena-kersen, amandelspijs en banketbakkersroom. Wauw!

‘Als jong bakkertje werkte ik in het oosten van het land’, vertelt Edwin. ‘Daar maakten wij Marikenbroden: rijkgevulde feestbroden vol mandarijntjes, gele room en amandelspijs. Een beetje vergelijkbaar met de Haagse kakker en de Udenhoutse broeder. Dit feestbrood is daar een variant op. Let wel: het is een heel bewerkelijk brood om te maken. Het is namelijk veel meer dan wat ingrediënten bij elkaar gooien. Dit is pure bakkersambacht!’

Zelf bakken kan natuurlijk (je vindt het recept in Edwins boek), maar nog slimmer is om van zijn ambacht gebruik te maken en het brood online bij hem te bestellen. Het feestbrood is – per drie stuks – te bestellen via broodheeren.nl (€28,50, zonder verzendkosten). Uitdelen en genieten maar!

Feestbrood met Amarena kersen amandelspijs en banketbakkersroom

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.