Roze bietenlinguine
25 minuten
Zei iemand roze? Diegene maak je zeker blij met deze linguine, voor een ladies night, babyshower of roze themadiner. Voorgekookte bieten zijn mijn go-to, ik heb altijd een paar pakken in de groentela – je weet maar nooit wanneer ze van pas komen.
Roze bietenlinguine
Benodigdheden
- Blender
- keukentang
Ingrediënten
- 500 g linguine
- 100 g ricotta
Voor de rodebietensaus
- 500 g voorgekookte bieten uitgelekt en in parten
- 1 kleine rode ui in vieren
- 1 teen knoflook
- 25 g witte amandelen
- 4 el olijfolie
Voor de pangrattato
- 2 el olijfolie
- 2 sneetjes oud zuurdesembrood fijngesneden
- 15 g bladpeterselie fijngesneden
- rasp van 1 biologische citroen
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de rodebietensaus in de blender en maal tot een gladde en romige saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Kook de linguine al dente in een grote pan met gezouten water.
- Verhit intussen voor de pangrattato de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het brood met de peterselie goudbruin en knapperig. Hoe kleiner je het brood hebt gesneden, hoe sneller dit gaat. Voeg de citroenrasp met wat zout en peper naar smaak toe en bak nog 1 minuut. Zet opzij.
- Giet de pasta af, maar laat ongeveer 100 ml kookwater bij de pasta in de pan. Giet de bietensaus in de pan en roer goed zodat alle linguine bedektis met een dun laagje roze saus. Kook nog een paar minuten, zet het vuur uit en schep dan met een tang mooie ‘nestjes’ van de linguine in diepe borden. Schep er een beetje ricotta op en bestrooi met de pangrattato.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!