Bread and butter pudding met kweeperen
Soms wil je gewoon een toetje dat voelt als een knuffel. Nou, dan zit je met deze bread and butter pudding zo goed. Knapperig van buiten, zacht en romig vanbinnen, met een gouden laagje. En alsof dat nog niet genoeg is, gooien we er ook nog sappige stukjes kweepeer bij. Ja, echt.
En het mooiste? Je maakt ām gewoon in de Airfryer. Geen gedoe, geen oven voorverwarmen. Gewoon hup, bakje erin en gaan.
Waarom komt dit gerecht vandaan?
Bread and butter pudding is een klassiek Brits nagerecht dat ooit begon als anti-verspillingstrip. Oude boterhammen? Die gingen in een schaal, met een mengsel van melk, ei en suiker, en werden gebakken tot een soort custardige droom.
Klinkt simpel, maar geloof me: dit is het soort nagerecht dat mensen laat zwijgen aan tafel. Vooral met dat knapperige laagje en die zachte binnenkant. En die kweeperen? Die geven er een elegante twist aan.

Deze bread and butter pudding maak je in de Airfryer
Ik maak deze bread and butter pudding, ook wel broodpudding genoemd, met kweeperen. Mocht je geen kweepeer kunnen vinden dan kun je deze ook vervangen door gewone peren. En ook met appel is dit dessert zeker het proberen waard. It’s up to you!
Je bakt de blokjes kweepeer heel handig in het bakaccessoire van de Airfryer. Vervolgens maak je de gehele bread and butter pudding in datzelfde bakaccessoire ā dat scheelt weer afwas!
Tip: serveer de broodpudding met een bol ijs of verse slagroom. Of allebei…
Ben je nieuwsgierig geworden naar de Airfryer en wil je weten wat je er allemaal nog meer mee kunt doen? Check de website van Philips.

Bread and butter pudding met kweeperen uit de Airfryer
Ingrediƫnten
- 2 kweepeer geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes
- 1 el bruine suiker
- boter om in te vetten
- 4 oude boterhammen
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 50 g kristalsuiker
- 10 g rozijnen
- 10 g boter
Bereidingswijze:
- Leg de blokjes kweepeer in het bakaccessoire en strooi er een beetje bruine suiker overheen.
- Rooster de kweepeer in de Philips Airfryer XXL op 180ĖC, ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn. Doe over in een ander schaaltje en maak de bakaccessoire schoon. Die heb je zo weer nodig.
- Meng in een maatbeker de eieren met melk en de kristalsuiker. Vet de bodem van het bakaccessoire in met wat olie of boter. Leg 2 boterhammen op de bodem. Hierop komt de helft van de kweepeer met de helft van de rozijnen.
- Hierop komen de andere 2 boterhammen, weer de kweepeer en de rest van de rozijnen. Giet het melkmengsel er nu overheen.
- Duw de boterhammen een beetje aan om te zorgen dat alles onder staat. Leg er wat blokjes boter op en bak in de Airfryer op 180ĖC voor een minuut of 10.
- Serveer de broodpudding met een bol ijs of verse slagroom.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka