Gehaktballetjes met citroen-roomsaus
30 minuten
Dit gerecht van gehaktballetjes met citroen-roomsaus is lekker fris, al moet je er wel heel even de keuken voor in. Maar het is wel meer dan de moeite waard!
Ben je fan van gehaktballetjes? Check dan zeker ook mijn Zweedse gehaktballetjes.
Gehaktballetjes met citroen-roomsaus
Ingrediënten
Ingrediënten
- 300 gr gehakt half om half
- 1 el mosterd
- 1 el ketjap manis
- 1 ei
- 1 tl cayenne
- 45 gr parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Indien nodig paneermeel
- 1 kleine ui
Citroensaus
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 200 ml slagroom
- Rasp en sap van 1 citroen
- Verse peterselie om te serveren
Instructies
Instructies
- Voor het gehakt fruit je eerst heel fijn gesneden ui aan in boter of olie tot deze glazig zijn. Haal uit de pan en doe bij het gehakt.
- Voeg de mosterd, ketjap, ei, cayenne, parmezaanse kaas en peper en zout toe en mix het goed. Is je gehakt wat te vochtig? Voeg dan wat paneermeel toe. Dit is meestal genoeg met 1 of 2 eetlepels.
- Draai kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit een koekenpan met olie en boter en braad hierin de balletjes rondom goudbruin en gaar.
- Haal de balletjes uit de pan en voeg de room toe aan de pan. Roer goed alle deeltjes die nog in de pan zitten los en voeg citroenrasp en sap toe.
- Laat het geheel iets indikken en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de balletjes met de citroensaus en verse peterselie erover gestrooid.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!