Pruimentaart met hazelnoot
Pruimentaart met hazelnoot
Deze lekkere pruimentaart is ideaal voor de herfst of in ieder geval voor zolang er nog pruimen te koop zijn. Dat begint wel een beetje op zijn eind te lopen dus kun je geen pruimen meer vinden?
Maak de taart dan gewoon ook eens met appel of peer. Dat is ook net zo lekker!
Hoe je de pruimentaart maakt zie je in het recept hieronder!
Pruimentaart met hazelnoot
aantal personen: 8 voorbereidingstijd: 15 MINUTEN bereidingstijd: 50 MINUTEN totale tijd: 1 UUR 5 MINUTEN
Benodigdheden
- Springvorm van 20 cm
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 100 gr havermout
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 75 gr hazelnoten grof gehakt
- 120 gr bruine basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 1 ei
- 50 ml melk
- 500 gr verse pruimen
- 1 el maizena
- 1 el kristalsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Meng bloem, bakpoeder, hazelnoten, havermout, kaneel en zout
- Klop de boter luchtig met de basterdsuiker en voeg het ei toe. meng melk en het bloemmengsel erdoor tot een kruimelig deeg.
- Verdeel 2/3 deel van het deeg over de bodem van een ingevette springvorm en druk stevig aan. Zorg dat het aan de zijkanten ook omhoog loopt.
- Snijd de pruimen in kwarten, verwijder de pit en schud de kristalsuiker en maizena erdoor. Leg op het deeg.
- Kruimel het overige deel van het deeg over de pruimen.
- Bak ongeveer 50-60 minuten tot de pruimen pruttelen en de taart goudbruin en gaar is.
- Serveer lauwwarm met slagroom of Griekse yoghurt
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!